Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr stursa

2. 1. 2008 18:23
A co ma tohle

spolecneho s multikulturalismem? Multikulturalismus neni o tom, ze bych si mohl zajit do cinske restaurace, nebo vzit holku jine rasy. To je svoboda. Obycejna, krasna a dulezita svoboda.

Multikulturalismus je o tom, ze budeme akceptovat vrazdy ze cti, pravo saria pro muslimy v Evrope, budeme zatajovat statistiky, nelichotici ruznym etnikum a podobne.

Pokud nedovedete rozlisit svobodu a multikulturalismus, budete se pozdeji kurevsky divit.

0 0
možnosti

Hucul

2. 1. 2008 22:47
Re: A co ma tohle

Tohle ma neco do sebe. :o) Zajimava formulace zrejme myslenky, dekuji.

0 0
možnosti

Hucul

2. 1. 2008 14:14
Lidsky pohled na vec...

...ovsem, pane autore, vy zapominate, ze strany jako tato neusiluji o nejakou narodnostni separaci. Nikoli. Pouze nechteji invazi flakacu, kteri se casto ilegalne dostavaji do zeme a pak vykradaji auta, zebraji, prodavaji drogy ci proste jen parazituji na socialnim systemu, casto bez toho, ze by respektovali mistni kulturu, jazyk a zvyklosti. Mluvite tu o prikladu dvou pracujicich lidi, kteri plati dane a delaji prospesnou praci, jsou pratelsti a usmevavi. Napadlo Vas, jak se asi tvari a jak vypadaji lide, kteri do Italie prejeli na voru ze severni Afriky, okamzite pozadali o status azylanta a pak zivori na socialnich davkach a jako pojistku pred vystehovanim si vyrabeji deti? Videl jste takove lidi? Potkal jste je jako prodavace v obchodech, jako pecovatele o duchodce, ci snad aspon jako hajzlbaby? Nikoli. Oni chodi ven tak leda kdyz jdou na socialku nebo do mesity. Zbytek dne travi zalezli, aby se nahodou neuspinili o mistni kulturu.

0 0
možnosti
TT

T.T.

2. 1. 2008 14:38
Re: Lidsky pohled na vec...

Díky za věcný příspěvek! Je snad jasné, že moje příhoda je pouze částečným pohledem na věc (zato je však autentická). Pokud Vás to zajímá, k flákačům všeho druhu cítím instinktivní odpor, asi podobně jako Vy. Sociální systém musí být samozřejmě nastaven tak, aby motivoval lidi k práci. Jsem jen proti xenofobii a různým rasistickým předsudkům. Mimochodem, nedávno jsem se půl roku dobrovolně věnoval humanitární činnosti (konkrétně šlo o adopce na dálku) na Filipínách (kde je též silné napětí mezi muslimy a většinovou populací). A můžu Vás ujistit, že tam jsem vždy prosazoval, abychom pomáhali přednostně těm rodinám, které se neflákaly a které byly ochotny nám též v rámci svých možností pomáhat.

0 0
možnosti

Ondřej Šlechta

2. 1. 2008 13:44
Multikulturalismus je zlo

Je zajímavé sledovat vřeštění mnoha intelektuálů v tisku, médiích a publikacích nad tím, jak je multikulturalismus strašně moderní, lidský, jak je to krok správným směrem z bahna netolerance a bigotnosti a srovnat to s realitou.

Multi-kulti, něco tak naprosto směšného mohlo být opravdu stvořeno jen ve slabé společnosti, kterou zrovna Evropa a západ evidentně je. Je zajímavé, že se multikulturalismem argumentuje v otázce příchozích imigrantů a toho, jak s nimi máme vycházet, ale třeba islám rozhodně multikulturní není.

Multikulturní není nikdo. Celý svět je identitní, autarkní a xenofobní a snaží se v prvé řadě chránit sebe před cizími. Islámské společnosti, Čína, Indie - to je příklad naprosto uzavřených společností, kde by se "multi-kulti" se zlou potázalo.

Nefunguje to nikde. Jen zbabělí západní politici tutot nebezpečnou utopii prosazují. Žijí v oblacích

0 0
možnosti

Hucul

2. 1. 2008 14:19
Re: Multikulturalismus je zlo

Ale ja nemam nic proti spojovani kultur. Ovsem spojovani kultur vyzaduje akci dvoustrannou, nikoli to, ze my otevreme hranice pro kazdeho a oni si pak postavi staty ve state, aby mohli na nasem uzemi zit ve svem stredoveku.

Mam rada indicke restaurace, zboznuji cinskou kuchyni, rada si dam turecky kebab ci recky gyros, rada si promluvim s lidmi z jinych, dalekych zemi. Ale lide, kterym multikulturaliste oteviraji dvere dokoran, sem neprichazeji varit, neprichazeji sem rozmlouvat, dokonce sem vetsinou neprichazeji delat vubec nic. Jen jdou za socialnim systemem, ktery se postara o nemakacenky s dobrou vymluvou - "ja neumet mistni jazyk, ja nemoct pracovat".

0 0
možnosti
DJ

orca1

2. 1. 2008 13:22
super čtení

Pane autore článek mě opravdu pohřál po duši - tohle se fakt pěkně čte neb v člověku se vždy objeví ten malej červíček kterej začne našeptávat : "Ale ono by to přeci šlo jen chtít..."

Takovéhle fajn zkušenosti zůstanou dlouho..... R^

0 0
možnosti

Yann

2. 1. 2008 11:55
Neuvěřitelné

Autor tohoto článku je buď komik se zvráceným smyslem pro humor, nebo provokatér. Zkuste se příště, až budete pobývat v nějaké zemi, která je "obohacená" multikulturalismem víc než Česko, pozeptat obyčejných domorodců jestli se jim tento trend líbí a jak jsou se svými novými spoluobčany spokojeni. Dostanete zajímavé odpovědi, a někde možná i přes hubu. Názory, které tady prezentujete jsou prostě neuvěřitelné.

0 0
možnosti
TT

T.T.

2. 1. 2008 12:17
Re: Neuvěřitelné

Ale ale, to je mi najednou křiku... Abyste věděl(i), tímto tématem jsem se nedávno trochu zabýval, a tak jsem se na tyto věci zeptal, a to virtuálně (tím pádem jsem nedostal přes hubu ;-)), jmenovitě prostřednictvím "European Social Survey" (lze nalézt v internetu). Vyšlo mi například to, že v celé Evropě jsou obyvatelé velkých měst (kde, jak bych si tipnul, mají lidé bezprostřední zkušenost s imigranty) vstřícnější vůči multikulturalismu než obyvatelé malých měst či vesnic (kde jsou o imigrantech informováni skrze černou kroniku sdělovacích prostředků). Toto jsou sociologická fakta, nikoliv dojmy - závěr si učiňte sám...

0 0
možnosti
TT

T.T.

2. 1. 2008 11:15
V rámci určité hygieny

naší diskuse bych si dovolil navrhnout rozlišení mezi multikulturalismem a islamizací. To jsou totiž dvě zcela jiné věci, že? Jinak to, že multikulturalismus má kromě výhod i své nevýhody či rizika, je nabíledni: každá mince má dvě strany. Jisté se mi ale zdá to, že pokojné soužití různých kultur či náboženství předpokládá VZÁJEMNÝ respekt vůči tradicím těch druhých (nejsou-li vyloženě zločinecké), takže například zříkání se Vánoc je krátkozraká blbost a voda na mlýn islamizace, samozřejmě.

0 0
možnosti

Pražák Roman

2. 1. 2008 11:47
Re: V rámci určité hygieny

Píšete,že to předpokládá vzájemný respekt.Jde o to,že jakmile někdo získá většinu,začne uplatňovat své představy a normy chování naprosto bezostyšně a vnucovat je,třeba i násilím.Taková je podstata věci.Velice dobře je to vidět na příkladu Kosova(takové české Sudety).Evropa by měla hlavně přijímat lidi,z prostředí kulturně blízkého(Ukrajina,Rusko...)

O tom ,že islám je ideologie rovna a horší fašismu a komunismu,není pochyb!!!!!!!!!

Jinak se myslím pane Tatranský shodneme.Nechci otravovat,ale existuje zajímavá kniha-EVROPA SNŮ A SKUTEČNOSTÍ-BENJAMIN KURAS

Jinak děkuji za diskusi!

0 0
možnosti

ancient.mariner

2. 1. 2008 11:13
Hmm...

Jsem koukal, že muslimové ve Francii "obohatili" novoroční oslavy několika desítkami zapálených aut... Hurá vstříc k multikulturalizmu!!! 

0 0
možnosti

Vašek

2. 1. 2008 11:12
Pane Tatranský, jste poněkud vedle.

Pokud to nevíte, tak Indové většinou nejsou vyznavači islámu. Hindiusmus ani budhismus není z podstaty agresivní náboženství, tak jako je islám, a Evropu neohrožují.

0 0
možnosti
TT

T.T.

2. 1. 2008 11:18
Re: Pane Tatranský, jste poněkud vedle.

Zagooglujte si trochu, prosím, a zjistěte si, kolik je v Indii muslimů...

0 0
možnosti

SocPredator

2. 1. 2008 11:11
OMG

U nás máme plná ghetta takových Indů, kde děláme chybu? ;-D

0 0
možnosti

Pražák Roman

2. 1. 2008 11:49
Re: OMG

Cikáni jsou původem z Indie,v tom máte naprostou pravdu!

Osobně si myslím,že Indové(vyjma muslimů),by byli pravděpobně lepší cikánů!!!!!!!:-/

0 0
možnosti

Flavius Aetius

2. 1. 2008 11:01
šašku

Pane Tatranský, vy a vám podobní jste apologety sebevraždy vlastní

civilizace, hrajete si, jak jste in tím že jste multikulturní, ale

budete mezi prvními, koho milí a hodní přistěhovalci začnou odpravovat Rv

0 0
možnosti