Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F.anda

11. 4. 2008 19:42
poděkování

Vážený pane Tatranský, mnohokrát děkuji za pěkný blog, kterých je pomálu.

František Čech

0 0
možnosti

pražáková

17. 1. 2008 23:27
nejlepší

je, že ti katolíci už dopředu vědí, že se bude do nich kopat. Chudáci. Furt se tu řve kolik životů ´má na svědomí fašismus, komunismus, ale kolik jich je za těch zhruba 2 tisíce let, ve jménu církve to se neříká. Pro mě je církev největší zločineckou organizací na světě. Proto mě ňáký papež teď , v mládí hitlerjungend vůbec nezajímá.

0 0
možnosti
TT

T.T.

17. 1. 2008 23:44
Re: nejlepší

Pokud Vás papež nezajímá, tak proč jste si o něm přečetla článek a pak na něj ještě reagovala ?

Dobrou noc a pozdravujte soudruha Grebeníčka :-)

0 0
možnosti

jay

17. 1. 2008 21:39
diky

incident jsem sledoval v zahranici, kde byl popsan pravdive, nestacil jsem zirat na zpravodajstvi ceskeho netu.. diky za osvetu v ceske kotline.j.

0 0
možnosti

Stará kára

17. 1. 2008 21:21
Svoboda slova

je pojem právní. Nikoliv názorový. Že bude někdo hlučet (hučet, bučet) při projevu jiného není sice přiliš "polite", ale v demokracii se to děje.

PS: Vy jste ten projev četl osobně?

0 0
možnosti
TT

T.T.

17. 1. 2008 23:07
Re: Svoboda slova

Upřímně řečeno, nemám čas číst všechny papežovy projevy. Spolehl jsem se proto na média (viz "zdroje", které uvádím pod svým článkem).

0 0
možnosti

vagabund

17. 1. 2008 20:57
Papež.

Škoda jen že papež z výše uvedených historických zkušeností neodvodil že církev se nemá vměšovat do světských záležitostí jakými je věda a politika.Když už hlásá své zásady, má k jejich dodržování vyzývat svoje stoupence a ne je vnucovat pomocí světských zákonů celé i té nevěřící společnosti.(viz eutanázie ,registrované partnerství).

0 0
možnosti

kdo vi

17. 1. 2008 22:19
Re: Papež.

Papež nic nevnucuje. "Světské" zákony schvalují námi zvolení zástupci a někteří z nich si zkrátka myslí (stejně jako ti, kteří je zvolili), že ty zákony o kterých mluvíte nechtějí.

Mimochodem: Registrované partnerství můžete využít (užijte si ho, v některých státech s méně tolerantní kulturou než je křesťanská byste na to nemohl ani pomyslet), zabít se můžete i bez eutanazie.

0 0
možnosti

Milan

17. 1. 2008 20:11
Do katolíků si může kopnout každý.

Katolíci kvůli tomu nezačnou házet do redakcí novin bomby ani unášet a podřezávat redaktory.

Takového katolíkobijce nikdo ani neobviní z nacismu, fašismu, nacionalismu, komunismu, euroskepticismu - zkrátka z ničeho špatného. Žádné trestní stíhání, žádná společenská ostrakizace.

0 0
možnosti

Ahmose Nefertari

17. 1. 2008 19:01
Souhlas a karma,

ať už je názor na nynějšího papeže takový či onaký, důležitá jsou fakta a ne hysterické výlevy. Díky za rozumný názor, kterých je tady (a nejenom tady) jako šafránu.R^

0 0
možnosti

martin

17. 1. 2008 18:08
Díky moc!

Konečně nějaký článek, ze kterého jsem se něco DOZVĚDĚL, zatímco drtivá většina ostatních slouží pouze k prezentaci osobních názorů autorů, které bohužel většinou navíc nejsou moc originální, podložené ani zajímavé. Navíc se mi líbí, že ve svém článku uvádíte zdroje pro případné ověření faktů nebo bližší informace - to už dnes nedělá téměř nikdo. Teď už jen čekám, kdy se zde spustí obvyklá a téměř nezbytná lavina urážlivých a posměšných poznámek na adresu věřících (a v lepších případech úvahy o jejich inteligenci a o "víře jako berličkách"), to je takový folklór internetových diskuzí, se kterým už možná předem počítáte. :-)

0 0
možnosti

Hlína

17. 1. 2008 17:52
Bohužel

Paroubek je kůň, na kterém rajtují nejvyšší páprdově z KSČ, protože  jim už otrnulo, přestali se bát o kejhák a mazaně vjíždějí na oblíbenou českou scénu se sliby, s nebývalým moralizováním-- oni, kteří zabili, zavřeli, zničili tolik českých vlastenců. Proto drzost a lhaní se stávají i v tisku populárnější,prodávanější a ubožejší.:-©

0 0
možnosti