Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslet

2. 2. 2008 18:49
Dodatek k článku

Ve  svých  výtkách  vůči  Švejnarově rétorice  zapomínáte  na  fakt, že ho bohužel  právě  KDU-ČSL a ODS  nechaly na  pospas  hlasům komunistů.  Musí  proto  o  tématech, které by dráždili  levici  mluvit  více  než  diplomaticky.  

3. Registrované  partnerství, s nímž  se mimochodem  jako  křesťan klidně můžu  ztotožnit,   NESMÍ  být  jediným  tématem  křesŤansko-demokratické  politiky.  I  křesťané  jsou  OBČANÉ  a  mají  proto  ještě  větší  povinnost  HÁJIT  KVALITU  DEMOKRACIE  A  PRÁVNÍHO  STÁTU  v  ČR.

 

S  touto povinností  se volba  Václava  Klause  v  žádném případě  neslučuje! 

Na  politické  scéně  existují  zkrátka  lepší  alternativy  a  Jan  Švejnar  je  jednou z  nich.

0 0
možnosti

Myslet

2. 2. 2008 18:48
Přemýšlivé, leč ZAVÁDĚJÍCÍ

Vážený  pane Tatarský

Váš článek  vystihuje  správně  některé  kritické  prvky   obou  prezidentských  kandidátů, ale  ve  svém celku  je  zavádějící.

Úplně  totiž  přehlíží  patrně  nejdůležitější  kritérium  volby  prezidenta  -  a  tím je role  prezidenta jako důležitého garanta  ÚSTAVNÍ  DĚLBY  MOCI  a PRÁVNÍHO STÁTU  (tj. jmenování  soudců, ústavních  soudců, členů rady ČNB).  Klaus  svými  útoky  na lidská  práva, ústavní  soud, svobodu  spolčování  ("občanská  společnost"), ombudsman atd. zlehčuje  důležitost  kontrolních  mechanismů právního  státu ve vědomí  normálních  lidí. Nyní  by měl  pro své  rozhodování  většinu v Senátu a  byl  by prezidentem  v době  Evropského  předsednictví.

Už  jenom  z těchto  dvou  důvodů  je třeba Klause  JEDNOZNAČNĚ  VYMĚNIT. A J.Švejnar  je  velmi dobrou, byť  samozřejmě  ne  jedinou  alternativou.

0 0
možnosti

Ahmose Nefertari

1. 2. 2008 17:42
Souhlas a karma

Konečně něco jasného, přesně formulovaného po všech těch hysterických výkřicích pro a proti (ať už Klaus nebo Švejnar).R^

0 0
možnosti

Jiří

1. 2. 2008 11:36
Výstiženě napsané, dobré postřehy a hodnocení

Švejnar umí mluvit diplomaticky. Má liberální názory (volil by US demokraty), ale umí přizpůsobit mluvu pro oba tábory. Dělá to stylem trochu po americku - myslím v dobrém slova smyslu. Má rozhled víc než je česká kotlina. Ale potíž je, že zastává odlišné hodnoty, než konzervativní, křesťanské apod.

Klaus taky není žádný lumen, to šlo napsat i výstiženěji. Asi cho víc charakterizuje fandění nefér sportovci, co ale vyhraje. Nebo - podnikatel stylu ODS - to bývá spíš český podvodníček, spekulant - provozovatel bazaru, kde "neví", že vykupuje kradené, provozovatel nevěstince atd. A konzerv. hodnoty, ty skutečné - moc se nehájí, spíš rétorika - zřejmě cíleně pro určité voliče.Nicméně i tak mi přijde tradičním hodnotám blíže Klaus. Navíc ho nevolí komunisti a socialisté. O nominaci taky dosti jde a Švejnar ukazuje, že umí otáčet podle větru. Klause sice volil i bolševik, malou úlitbu jim udělal, ale jejich představy zas tak moc neplnil - i když možná díky okolnostem

0 0
možnosti

Jiří

1. 2. 2008 11:38
Re: Výstiženě napsané, dobré postřehy a hodnocení

Shrnu. Lumeni nejsou ani jeden, po více stránkách. Jenže - Klause bude podporovat ODS, Švejnar bude poplatný socdem v komunistickém vleku a komunistům přímo.

Takže ač nerad, spíš pro Klause.

I ty perverzní snatky neschválil, což mu přičítám jako zásluhu, apod.

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

1. 2. 2008 11:24
.

Tleskám. I když bych v detailech polemizoval. Ale o tom jindy.

0 0
možnosti

Zuzana

1. 2. 2008 11:36
Re: .

dtto

0 0
možnosti