Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

hippon

1. 7. 2008 16:19
Zvláštní způsob vedení diskuse

Pedole, bych bych rád, kdybyste diskutoval seriózněji. Nejenže věcně hlásáte demagogii, ale také vždycky vítězoslavně "vyvracíte" to, co jsem vůbec neříkal. Když napíšu, že křižácké výpravy byly spojeny s masakry, tak polemizujete s tím, že křižácké výpravy nebyly agresí proti islámu. Když konstatuji, že v křižáckých výpravách na Blízký východ nešlo o zastavení islámské expanze, tak vyvracíte nikým nezastávaný názor, že o zastavení expanze muslimů nešlo u Vídně, atp.

0 0
možnosti
PD

pedol

4. 7. 2008 17:06
Re: Zvláštní způsob vedení diskuse

Hippone, Vaše obvinění z demagogie mi přijde úsměvné. Mohl byst být konkrétní? Ocitujte, kde jsem popíral, že křižácké výpravy nebyly spojeny s masakry? Psal jsem jen, že zcela jednostranně ignorujete, že to byl islám, jenž v těchto končinách agresivně zlikvidoval starobylou civilizaci. Přečtěte si laskavě celé vlákno. Ačkoliv byly křížové výpravy zcela jistě krvavé, je přesnější je chápat jako opožděnou reakci na staletí džihádu, než jako nevyprovokované jednostranné útoky.  Realita faktu, že islám je jaksi invazivní ideologií par excellence je zřejmě zcela mimo vaše chápání.  Omlouvači islámu zmínkou o křížových výpravách doufají, že odvrátí pozornost od násilí islámu a vytvoří dojem o morální ekvivalenci mezi všemi náboženstvími.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

1. 7. 2008 10:27
wikipedie?????

člověče, to chcete, aby vás někdo bral vážně?

0 0
možnosti
VM

hippon

25. 6. 2008 10:05
Antisemitismus a antiislamismus

Přijde mi zajímavé, jak spojujete jedno skutečné zlo (antisemitismus) a jedno "zlo" Vámi vyfabulované ("obdiv katolíků k islámu").  Ve skutečnosti ovšem k sobě patří spíš dvě skutečná zla, a sice antisemitismus či antijudaismus a fanatický antiislamus (viz např. křižácké vraždění jak židů, tak muslimů). Jejich společným  jmenovatelem je xenofobie.

0 0
možnosti
PD

pedol

25. 6. 2008 15:13
Re: Antisemitismus a antiislamismus

Máte v vy i T.T. guláš. Xenofobie je iracionální obava z cizího. Tzv. "islámofobie" je naopak vysoce racionální obava ze zcela reálného nebezpečí. Pokud chcete po vzoru komunnistických historiků tvrdit, že křižácké výpravy byly agresí proti islámu, zcela ignorujete, že to byl islám, jenž v těchto končinách agresivně zlikvidoval starobylou civilizaci. Invazí byl islám a křesťanstvo bylo obsazeno. Křižáci sice postup islámu zastavili, nebyli však schopni sílu islámu vyčerpat. Za pár století zaútočili mohamedáni znovu a s modernějšími zbraněmi, zatímco se Evropané zabývali teologickými spory reformace…Po velkém, bolestivém a zázračném úsilí a oběti polských křižáků bylo vyčerpané Rakousko sice zachráněno, Turky však už z Evropy vyhnat nedokázalo.

0 0
možnosti
PD

pedol

23. 6. 2008 16:02
3 otázky

Dovolím si na Vás 3 konkrétní otázky.

1) Projevil byste úctu (např.líbáním) něčemu v němž se píše či hlásá, že Vy a Vaši blízcí jste NEJHORŠÍ ZE VŠECH STVOŘENÍT? Tzn. horší než vrah, buzerant, pedofilní nekrofil či jiný deviant... a je tudíž záslužné Vás zlikvidovat.

2) Věříte, že Mohamed je posel Boží? Psal jste např., že nevěříte v jemu prý Bohem zjevenému příslibu 72 rádodajných panen v ráji.  3) Pakliže to také považujete za nesmysl, nejedná se dle toho o „lžiproroka“?

Pakliže v toto také nevěříte možná budete "nevěřící z  z vlastníků Písma a z modloslužebníků, jenž přijdou do ohně pekelného a budou v něm nesmrtelní."

Děkuji předem za upřímné odpovědi.

0 0
možnosti
TT

T.T.

23. 6. 2008 16:40
Re: 3 otázky

Už jsme si to probrali níže, ale nějaký zlý cenzor nám to tu promazává... :-( No ale otázky jsou to trefné, a tak odpovím ještě jednou (tentokrát se udržím a vynechám ironické vsuvky):

Ad 1. Vůči islámu pociťuji určitou úctu, nicméně Korán bych asi nepolíbil. Přece jen preferuji líbání živých tvorů... ;-)

Ad 2. Ne. (Ale určité pozitivní prvky - semena Slova, jak říkáme my křesťané - v učení Muhammada podle mě jsou.)

Ad 3. Ano, alespoň v tom smyslu, že celek Muhammadova učení je s křesťanskou vírou neslučitelný.

Spokojen?

0 0
možnosti
A

aisha

22. 6. 2008 9:18
áááááá

tak čím budu prudit dneska? ;-D

0 0
možnosti
A

aisha

22. 6. 2008 9:25
Re: áááááá

jéé, už vím.

Proč Ježíš např změnil zákaz požívání alkoholu(zase ten alkohol;-D), který byl v Toře. Znamená to tedy, že Tora byla nedokonalá? Proč ji tedy máte jako Starý zákon? Nebo se "podmínky" změnily? ...

0 0
možnosti
A

aisha

21. 6. 2008 14:22
vztah Ježíš a Bůh

Jestliže říkáme, že Ježíš je Syn Otce, znamená to, že byl v určité době přiveden k životu, z čehož vyplývá, že byla doba, kdy neexistoval, a proto není roven Bohu.... jak by se mohl Bůh účastnit lidského života a smrti, aniž se stal něčím míň, než Bůh? 

řekl to Arius,.....no promiň, prostě s ním v tomhle souhlasím, je to tak trochu "islámské"

A ještě dotaz, četla jsem, že po smrti Ježíše mu jeho přívrženci chtěli vzdát úctu a tak prostě přemýšleli, až z toho byla Trojice. Kdy tedy začalo vznikat učení o Trojici? Po smrti Ježíše? Nebo lidé "něco" tušili už za jeho života?

0 0
možnosti
TT

T.T.

21. 6. 2008 15:04
Re: vztah Ježíš a Bůh

Ach jo, Ty nedáš pokoj, co? ;-) Je to přinejmenším na samostatný blog a Ty to dobře víš...

Samozřejmě neexistovala doba, kdy Boží Syn neexistoval, on existuje od věčnosti - právě proto o něm v krédu říkáme "zrozený, ne stvořený". V tom, že ariánská HEREZE je "tak trochu islámská", bych s Tebou i souhlasil. Proto je to taky hereze :-).

Na formování učení o Trojici měl samozřejmě lví podíl fakt, že Ježíš vstal z mrtvých. Znáš nějakou jinou osobu, o které by se byť jen tvrdilo, že vstala z mrtvých? Sókratés? Zarathuštra? Konfucius? Buddha? Mojžíš? Muhammad? Více Ti poví třeba i Wikipedia, např.:

http://en.wikipedia.org/wiki/Trinity

... a už nepruď... ;-)

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

20. 6. 2008 0:28
jediná dobrá jsou taková náboženství

která svobodu neomezují - tri zname priklady ze tri nabozenstvi

"an it harm none do what ya will"

"there are no laws anywhere"

"Do what thou wilt shall be the whole of the Law"

to je rozdil mezi zapadnim duchovnem a vychodnim duchovnem (kam patri jak islam tak krestanstvi)

0 0
možnosti
J

jirkan01

18. 6. 2008 21:05
Je mi divný

že jste se dali dohromady s mohamedánkou, ale proti tomu žádná. Aspoň je jasně vidět, kdo může napsat názor a kdo musí pod hrozbou zabití papouškovat normy.

0 0
možnosti
TT

T.T.

19. 6. 2008 14:22
Re: Je mi divný

No, podle mě jsem papouškoval víceméně stejnou měrou jako Aisha. Moc prostoru na vlastní názor jsme neměli ani jeden, což bylo prostě dáno tím tématem, a i tím, že oba dva jsme lidmi, kteří se podřizují Boží vůli. Jen holt máme jiné ty normy...

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

18. 6. 2008 20:37
Zadny veprovy a vino?

Tak doufejte, ze jednou budete umirat hlady, at si to veprovy a pivo muzete dat. ;-D To ja bych nemohla!

0 0
možnosti
A

aisha

18. 6. 2008 21:49
Re: Zadny veprovy a vino?

;-D

0 0
možnosti
A

aisha

18. 6. 2008 19:20
nesmyslné otročící normy

Tomáši, co třeba považuješ za takovou otročící normu v islámu?

0 0
možnosti
TT

T.T.

18. 6. 2008 23:35
Re: nesmyslné otročící normy

Hele, dobře víš, co odpovím: alkohol, vepřový, modlitby v přesně určený hodiny, Ramadán...

Jasně, já se taky snažím neškodit svýmu zdraví, neopíjím se zrovna do němoty, často se modlím a občas si střihnu dokonce i nějakej ten postík, ale všeho s mírou...

0 0
možnosti