Diskuse

Hříšný sex?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PPB

Parouback

13. 12. 2008 14:47
Lepší být

otrokem svých vášní než přisluhovačem zrůdy z Vatikánu.

0 0
možnosti
S

sphagnum

29. 10. 2008 22:00
Tentokrát v duelu boduje Aisha

O pohledu křesťanství na sexualitu se nedozvíme skoro nic, vašich osobních názorů požehnaně. Pokud teda nebylo ůčelem sdělit, že: "Písmo jako takové se sexu v podstatě nevěnuje, ale mnoho lidí má na základě své příslušností ke křesťanství nutkavou potřebu do toho mluvit a své názory, zaštítěné jakousi morální nadřazeností prezentovat jako závazné pro všechny."

0 0
možnosti
L

Lilith+

29. 10. 2008 22:06
Re: Tentokrát v duelu boduje Aisha

"...zaštítěné jakousi morální nadřazeností..."

Přesné ;-DR^ !

(Ale skutek utek...)

0 0
možnosti
MN

Forrrest

29. 10. 2008 14:04
Super, a mame tu dalsi "PROBLEMEK" s krestanstvim

Krestanstvi (vlastne... nabozenstvi obecne) se snazi vytrhnout cloveka z prirody, tak jako kdyby tam nikdy nepatril. Opak je pravdou - kdysi jsme byli "zviratka" a - do ruzne miry - vlastne jimi porad jsme (staci se podivat kolem sebe). Mame s nimi spolecne zakladni pudy (sebezachovy, rozmnozovani, agrese atd.), hlavni rozdil je mira rozvoje mysleni - diky nemu dokazeme pudy kontrolovat. Abychom mohli fungovat ve spolecnosti, musime je kontrolovat neustale. Kontrola ovsem neznamena uplne potlaceni, jak se nam snazi namluvit krestanstvi! Potlacovani pudu vede pouze k psychickym problemum, coz lze krasne videt u mnoha knezu, i u vsech jinych fanatickych vericich. Dalsi lide zase nemaji takovou vuli, uspokojovani se snazi oddalit, nakonec (prirozene) selzou, a pak maji, kvuli sve vire, naprosto zbytecne vycitky svedomi.

Obrovsky problem spociva v (z racionalniho hlediska naprosto silenem) konceptu "duse" a tela. Duse ma (krome jineho) tyto 2 funkce:

0 0
možnosti
MN

Forrrest

29. 10. 2008 14:07
Re: Super, a mame tu dalsi "PROBLEMEK" s krestanstvim

1) umoznuje "obhajit" teorii o posmrtnem zivote, 2) kdysi (u primitivnich civilizaci pred par tisici lety) s jeji pomoci vysvetlovali konflikty mezi pudy a myslenim (jakasi pseudopsychologie). Tyto fantazie se pro nektere lidi zdaji byt uspokojivym vysvetlenim dokonce i v 21.st.!, diky cemuz jsme se v clanku mohli docist o jakychsi potrebach harmonie "mezi potřebami těla, duše a ducha". Pardon, ale kazdy clovek se zakladni znalosti psychologie to musi povazovat za silenost! Jedna se jednoduse o soulad mezi uspokojovani nasich potreb (vc. nejprimitivnejsich pudu) a fungovanim spolecnosti (tim, co se od nas ve spolecnosti ocekava).

Co me rozesmalo, byla ta cast o "zvirecim puzeni k sexu" vs "duchovnich - tedy lidskych - potrebach". Mel bych otazku: jak je mozne, ze mnoho druhu zvirat zustava se svymi partnery cely zivot, prestoze by je mohli opustit hned po "porodu", nebo dokonce hned po "prvni noci"... a dusi (podle te vasi teorie) nemaji??

0 0
možnosti
JJ

J-irik

28. 10. 2008 12:04
Diky

Pane Tatransky, co dodatR^V

0 0
možnosti
AB

Andrea B.

28. 10. 2008 8:26
Fandim Vam i Aishe,

moc se mi libi Vase blogy, ktere se divaji na ruzne aspekty zivota ocima rozdilnych nabozenstvi. Snaha o dialog je o tolik cennejsi nez stereotypni odsouzeni predem. Takze drzim palce vam obema.

Ps. Tento tyden jsem se seznamila se zajimavym mladym muzem - Zidem. Jiz na univerzite se mu nelibily napjate vztahy mezi zidovskou a muslimskou univerzitni komunitou. Uspesne ze zasadil o  spolupraci mezi obema komunitami a jelikoz je i hudebne nadany boura bariery hudbou (muslimsko-zidovsky hip hop :-))spolecne se svym muslimskym spoluzakem....

0 0
možnosti
TT

T.T.

28. 10. 2008 10:04
Re: Fandim Vam i Aishe,

Díky V

0 0
možnosti
S

Semper2

27. 10. 2008 22:39
Zlatý středověk, to se to dovádělo...

"Sex je zlo nutné k plození dětí" nic takového jsem v katolické církvi nikdy neslyšel - a to jsem dost velká konserva a dtto kněží, s nimiž se znám a mluvím.

Spíš si myslím, že jste v textu bezděčně vyšel vstříc ustáleným stereotypům šířeným o křestanstství demoliberálními médii.

Církev nic NEZAKAZUJE, jak tu pořád slyšíme, co flašinet. Snad i to jste měl čtenářům sdělit. Desatero je BOŹÍCH přikázání. Církev jen říká - drž se toho človíčku a dobře se ti povede (snad už zde na zemi.) Lidé v ČR sou dokonce tak naivní (blbí) a myslí si, že se každou manželskou nevěrou, nebo prostitutkou zabývala inkvisice.

Zlatý středověk i v sexu, žádný AIDS pohlavních nemocí minimum. Bordel v každém větším městě a hezky pod kontrolou měst. lazebníka. Každý měsíc povinné odblešení za pomocí vosku...

0 0
možnosti
TT

T.T.

27. 10. 2008 23:03
Re: Zlatý středověk, to se to dovádělo...

No tak já jsem zrovna nedávno slyšel z úst jedné mojí známé katoličky (čili zdrojem nejsou "demoliberální" a dokonce ani "židozednářská" média), že teď když už mají s manželem tolik dětí, kolik chtěli, je jejím ideálem "bílé manželství" (tj. bez sexu). Asi se pohybujete mezi liberály, což Vám ostatně přeju :-)

PS: Dlužíte mi odpověď na otázku, zda jste přívrženec lefébvristů...

0 0
možnosti
V

Vikina

27. 10. 2008 21:12
To jsem zvědav,

s čím tady dnes přijde Lilith+. Ona ráda pokládá provokativní otázky, takže jsem FAKT zvědav, s čím přijde dnes, aby to náboženství rozcupovala.

0 0
možnosti
J

juve

27. 10. 2008 21:17
Re: To jsem zvědav,

Třeba nepřijde?

0 0
možnosti
J

juve

27. 10. 2008 20:03
Jsem zvědav kdy se k podobným blogům jako štětky

rozhoupají i ostatní úchyláci a pedofilové. Čím to bude zvrácenější a nechutnější tím lépe a tím to bude mít větší návštěvnost ;-DRv

0 0
možnosti
J

juve

27. 10. 2008 19:55
Jako " ultraortodoxní nevěřící"

Považuji blogy štětek za opravdu vrchol nevkusu. Jsem zvědav kdy se štětky stanou jakousi modlou a ideálem ke kterému se budou chtít mladé ženy přiblížit. Již dnes se spousta z nich chová jako štětky akorát za to neberou peníze. Ačkoliv s křesťanskými názory na sex nesouhlasím, tak zároveň nesouhlasím se západní uvolněností kdy se na každém kroku ukazuej sex a štětky jako by to bylo něco normálního.:-©

0 0
možnosti
TT

T.T.

27. 10. 2008 21:28
Re: Jako " ultraortodoxní nevěřící"

Já jsem teda ty "štětčí" blogy moc nepročítal (fakt mám jiný starosti) a s prostitucí samozřejmě nesouhlasím, nicméně ty blogy podle mě mohou ukázat, kam takový sex bez lásky vede. Pročpak asi ty slečny tají svou identitu? Jsou šťastné? Cítí, že milují a že jsou milovány? Pokud mají stálého partnera, svěřují se mu se svými "pracovními problémy"? Jen ať blogují - a hlavně, ať jsou upřímné!

Jinak péče o prostitutky patří k imperativům křesťanské lásky (která se řídí heslem "nenávidět hřích, ale milovat hříšníka") - začal s tím už Ježíš, jak známo... Jistě, pomáhat se dá jen těm, které o to stojí, ale třeba je takový blog vlastně voláním o pomoc, či vyjádřením touhy po jiné než čistě genitální blízkosti. To jen tak k zamyšlení...

0 0
možnosti
AY

proctonejde

27. 10. 2008 19:35
k tem ctyrem zenam v islamu

 islam ctyri zeny povoluje ale s jednou velkou podminkou, ktera je v dnesni dobe velmi nesplnitelna, coz je Zarlivost! Muz si muze do domu privest dalsi manzelku ,ale za podminky ,ze mu to jeho prvni zena schvali a nebude zarlit ;-)

0 0
možnosti