Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jiri.fiala

23. 1. 2009 16:33
potraty

vidim, ze se zde opet vyrojili protipotratari, kteri se boji rici naplno: "jsme pro zabijeni zdravych, dobrovolne pocatych deti jako pro formu antikoncepce" a omilaji cosi o retardovanych plodech a znasilneni. kolik % z potratu cini potraty retardovanych a kolik % nedobrovolne pocatych? ha? minima!

0 0
možnosti
Z

Zawgat_Mohammed

23. 1. 2009 16:23
Gianna

Fuj, odporne.

Palinove ovsem taky zrovna nefandim, kdyz jsem cetla zaznamy rozhovoru s ni, mela jsem pocit, ze si mysli, ze svet konci za Aljaskou.

Dale se mi nelibi, ze sice hlasa "vse pro rodinu", ale sama ma pet deti a dere se do pozice, v niz na ne rozhodne nebude mit cas.

Nejsem proti matkam ve vysoke politice, ale jak se muze viceprezidentka USA starat o pet deti, z nichz je jedno postizene? At tedy alespon na rovinu prizna, ze o rodinu moc nema zajem a deti radeji prenecha chuve.

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

11. 12. 2008 0:20
je to dobře napsáno,

a je to tak. Vášnivá diskuse na téma interrupcí a odkdy je člověk člověkem a ne jen buňkou, která v USA bouří už desetiletí, k nám ještě nedorazila a hned tak nedorazí... chybí ji u nás totiž diskusní protistrana. Ta křesťanská, která je v Americe vyrovnaně silná, u nás existuje jen symbolicky a nemá - bohužel - společenskou sílu základní otázky nastolit a taky je hájit. Proto je u většiny populace interrupce pouze nešťastnou technickou komplikací, která následuje po nedůsledné antikoncepci. Základní "životní" rovina tohoto jakoby neexistovala a morální otázky jsou vnímány jako z jiného světa, nepochopitelné, podivné....

Proto je dobré o tom občas jasně napsat... :))

0 0
možnosti
KM

kleo

9. 11. 2008 8:47
já váš chápu, Tomáši, celkem i souhlasím,

ale Palinová mě moc nebere, má malé děti, jako správná křesťanka by je neměla odkládat  kvůli svým ambicím, nebo je to tak OK? V tom případě nejsem křesťan, matka patří k dětem.

0 0
možnosti
W

Wendolene

10. 11. 2008 2:13
Re: já váš chápu, Tomáši, celkem i souhlasím,

Tak mi take zatim nikdo z panbickaru nebyl schopen vysvetlit.Kdyz je Palin tak zbozna zena, proc se nevenuje svoji rodine, proc je kariera na prvnim miste, kdyz ma doma velmi male dite, ktere ji zoufale potrebuje, dite s DS. A selhala i v oblasti abstinence, jeji dcera bude rodit pristi mesic, ac nema manzela nebo maturitu.Rv

0 0
možnosti
MN

Forrrest

8. 11. 2008 17:35
Krasny dukaz panbickarske zvracenosti

Krasny dukaz panbickarske zvracenosti

Co se tyka Palinove, skoda mluvit o jejim IQ a rozhledu (nebezpeci, ze by se stala viceprezidentem, je uz nastesti zazehnano), uz se muzeme jenom smat: http://www.youtube.com/watch?v=6Y55lWOzTEc

Co se tyka clanku - typicka krestanska posedlost zachranou zivotu, bez ohledu na jejich kvalitu ci formu. O fanatickych ochrancich prirody se vtipkuje: zabij bobra, zachranis strom. Nabozensti fanatici jsou vsak mnohem horsi: uprednostnuji embryo pred dospelou zenou!! (na rozdil od Obamy, vetsiny Americanu a drtive vetsiny Cechu, navic v dobe nebezpecneho prelidneni nasi planety). V Africe podporuji rozeni dalsich a dalsich deti... ktere to maji vetsinou predem spocitane (nemoci, chudoba). Vsechno je to o zachrane zivota, jak ten zivot pak bude vypadat, uz je vubec nezajima! Krome toho... ze by se ten clovek mel pridat k nim - to jedine je dulezite.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

8. 11. 2008 17:37
Re: Krasny dukaz panbickarske zvracenosti

Dokonce i zvirata vyciti, kdy by pro ne dalsi potomci byli pritezi (coz samozrejme primo ovlivni i kvalitu zivota techto potomku) - a podle toho se zaridi. U lidi vsak nabozenstvi zkresluje prirozene chapani dobra a zla do takove miry, ze v podstate nedosahuji ani urovne tech zvirat! Veri v boha, veri, ze zivot je jeho "darek" a ze je nedotknutelny. Tohle lide vymysleli pred par tisici lety, ale svete div se - jeste v 21. stoleti nekdo napise takovou zhovadilost, jako ze DITE, KTERE PREZILO POZDNI POTRAT, MA BYT DONUCENO ZIT! Vezmeme si tento potrat z pohledu plodu (dite to jeste neni): na rozdil od embrya uz vnimame, co se s nami deje. Doktory jsme nasilne vytazeni z prirozeneho prostredi matciny delohy. Sok! Navic - dost brutalnim zpusobem, ktery nas fyzicky poskodi. Co je vsak hlavni - umime si predstavit tu psychickou ujmu? Nase sance na proziti normalniho, spokojeneho zivota jsou mnohem mensi. Nemluve o tom, ze pozdni potraty musi mit nejakou zvlastni pricinu.

0 0
možnosti
PI

Páter I.

8. 11. 2008 14:25
T.T.

můžete více objasnit pojem "filozof, ne zcela na volné noze" ? - nerad bych zemřel v nevědomí ... chápete ?   ;-D ... ve Wikipedii ani na Rádiu Vatikán o tom nic není ....

0 0
možnosti
TT

T.T.

8. 11. 2008 21:46
Re: T.T.

Teda Vy jste zvědavej :-)

Píšu doktorát z filozofie na Ústavu filozofie a sociologie Polské akademie věd. Taky trochu publikuju, např. tohle:

http://www.theofil.cz/detail.php?id=TRI80-86036-92-8

0 0
možnosti
J

Juvat

8. 11. 2008 6:00
Kristova noho!

to je ale síla, panbíčkář má rád Palinku? Jo, to mě nepřekvapuje, ale když je tak hodná a milá a zbožná, proč není doma s frackama? A že jich má hodně, dokonce i jedno postižený a co udělá? Sice si ho hrdinně nechá, ale doma s ním není. A jakej život asi má produkt potratu, celej život vědět, že jsem potrat, literárně...navíc ti lidi maj vážný zdravotní problémy, to není jen tak říct, zachráníme potracence, ale co dál? To video s tou ženskou je divný, prostě potrat.

0 0
možnosti
TT

T.T.

8. 11. 2008 21:44
Re: Kristova noho!

Ta Gianna nemá problém s tím, že ji její matka chtěla potratit, byla vychována v adoptivní rodině, a mimoto ji její křesťanská víra vede k odpouštění...

Máte to např. zde:

http://www.youtube.com/watch?v=h0pvR1v8Gjc&feature=related

0 0
možnosti
PI

Páter I.

8. 11. 2008 3:52
T.T.

ODESSA - byla aktivním propojením mezi katolíky a nacisty (s požehnáním papeže)

0 0
možnosti
PI

Páter I.

8. 11. 2008 3:35
T.T.

souhlasíte s tím, že někteří vysocí členové kléru se aktivně podíleli na úniku nacistickkých zločinců do Jižní Ameriky ? (bláboly o tom, že se to dělo za zády Vatikánu si nechte pro sebe )

0 0
možnosti
J

Juvat

8. 11. 2008 6:01
Re: T.T.

Jo, tak to by mě taky zajímalo!

0 0
možnosti
PI

Páter I.

7. 11. 2008 23:54
T.T.

jaký je Váš názor na poválečnou činnost biskupa Aloise Hudala ?

0 0
možnosti