Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

14. 11. 2009 2:32
Ať si přestanou hrát na světového četníka

a bude po problému.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

14. 11. 2009 8:14
Re: Ať si přestanou hrát na světového četníka

Tomu sam neveris ! Dve svetove valky posli z te Evropy ,a samotna SSSR bez toho "cetnika", by Evropu nikdy od nacistu neosvobodila ! Takze jste si toho cetnika udelali sami, tim ze jste nejen dvakrat ohrozili celej svet a naciste mohli mit jako prvni atomovou bombu, nebyt toho "cetnika", ale navic chteli nejen evropsti naciste ovladnout cely svet, ale i evropsti bolsevici ! A az zmizi ten "cetnik" , tak to zacne zase dokola , pokud driv neco nezacne Cina, Rusko, nebo ti fanaticti islamiste ! Jses naivni idealista !:-))

0 0
možnosti
C

ctenar1970

13. 11. 2009 17:14
Armada potrebuje tak statecneho vojaka jako vy

Prihlasite k ni a letet do Afganu bojovat? nebo vam tece do bot a odpovedet tradicne "my nic,my..."

0 0
možnosti
TT

T.T.

13. 11. 2009 20:54
Re: Armada potrebuje tak statecneho vojaka jako vy

Ale prosím Vás, já jsem děsně nepraktickej a nešikovnej, ještě bych se nedej Bože postřelil ;-D

PS: zato iDnes potřebuje diskutéry, kteří mají tak krásný češtin jako Vy ;-)

0 0
možnosti
G

gh_12

13. 11. 2009 15:52
Zlikvidovat jakoukoliv gerilu bojující z přesvědčení -

je nemožné. Zvláště v současném světě, kde titíž lidé, kteří válku proti terorismu velkohubě vyhlašují a vedou - financují a vyzbrojují OBĚ její strany. Kdyby to totiž nedělali, zhroutil by se jim kšeft a obrovské zisky poměrně brzy (nejpozději hned s vítězstvím jedné strany). Je to totiž čtvrtý nejlepší kšeft na této planetě vůbec (po kšeftu s vírou, drogami a bílým masem). A tak ti, kdož zároveň kšeftují s vírou i zbraněmi mají o "zaměstnanost" a zisky z říše snů postaráno. Jinak by totiž většina těch fundamentalistických organizací nikdy sama prostředky na vyzbrojení geril neměla (i ten nejobyčejnější "kalach" s plným zásobníkem něco stojí) zvláště v zemích tzv. "třetího světa", které si nevydělají ani na chleba a vodu. A z těch je jejich rekrutů válek velká většina. A nedejte se mýlit není to úplně přesně otázka víry. Tu jen využívají ti, kteří žádnou nemají - tedy mají jen víru ve vlastní ego a všemoc peněz. jediná možná likvidace války - je likvidace prostředků na válku.

0 0
možnosti
HF

helfi

13. 11. 2009 15:50
Furt mi vrtá hlavou

Proč ti dobří muslimové, pro které jsou terorismus a sebevražedné mise neslučitelne s islámem, neudělají něco, aby se takových vyvrhelů nadobro zbvavili? Asi to bude celé nějak složitější...a těch islámů bude zřejmě tolik směrů, že se bohužel na žádné viditelnější reakci neshodnou...což je škoda pro budoucnost světa.

0 0
možnosti
K

kaktusak

14. 11. 2009 2:35
Re: Furt mi vrtá hlavou

Když se někdo odpálí, tak se ho tím ti ostatní snad zbaví.

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

13. 11. 2009 15:01
Zlikvidovat Taliban

Je nomožné. Taliban funguje na hranicích Afg a Pák, tj. na místech bez reálné infrastruktury, které nikdy trvale neovládnete. Tečka. Zkoušeli to Rusové, zkoušejí to Američané, nepůjde to, bude to stát spoustu krve a peněz a nikam to nepovede. Te´d mluvím o přímé válce s Talibanem vedené zvenčí. Nikoli o podpůrných misích, které tam staví infrastrukturu apod.

0 0
možnosti
LH

ant.

14. 11. 2009 0:25
...ale je to možné...

...stačilo by je trochu ozářit (např. neutronovou bombou) a rázem by byl v ráji nedostatek panen...:-)

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

13. 11. 2009 14:13
Naivní jak Obama.

Uvěřít upřímnosti islámských organizací je dos velký kumšt. Po 9/11 i Irán útok

důrazně odsoudil, šilhaje přitom na oblohu, jestli z ní něco nepadá. Když se přesvědčil o bezzubosti demokratické civilizace, začal zpívat jinak.

P.S. Pokud je mi známo, s islamisty se dokázal vypořádat pouze Mustafa Kemal. Používal k tomu kulomety.

0 0
možnosti
H

Hmmhator

13. 11. 2009 15:25
Re: Naivní jak Obama.

Mustafa Kemal Ataturk?

Ano, ten to dokazal.

0 0
možnosti
DN

Englishman

13. 11. 2009 14:08
Nějak se mi ten závěr nelíbí

Svět by byl určitě lepší bez Talibanu, ale proč by ho měli likvidovat zrovna vojáci západních zemí? Taliban je dílo Pákistánu a pákistánské služby afghánským Tálibům aktivně pomáhají. I kdyby se podařilo Táliby do posledního vystřílet, Pákistán si snadno vyrobí nový Taliban. Tudy cesta nevede, navíc není jasné, proč by západní vojáci měli umírat za vládu jen trochu umírněnějších muslimů.

Al-Kajda je něco podobného: Dokud bude bojovat s Američany, bude z celého muslimského světa dostávat pomoc - finanční, materiální, lidskou. Pokud nemáme prostředky nebo ochotu tuto pomoc našich "spojenců" našim nepřátelům zastavit, pak nemá smysl pokoušet se Taliban nebo Al-Kajdu zničit. Stačí jen nenechat si je přerůst přes hlavu, jako se to povedlo Clintonovi. Takže by stačilo čas od času vybombardovat jejich tábory, aby si moc nevyskakovali.

0 0
možnosti
TT

T.T.

13. 11. 2009 14:19
Re: Nějak se mi ten závěr nelíbí

Tak v něčem bych s Vámi i souhlasil. Jen bych dodal toto: Taliban je nutné zlikvidovat, protože hrozí nebezpečí, že se dostane k pákistánským jaderným zbraním. A Al-Kajda (která s Talibanem spolupracuje) nebojuje pouze proti USA, ale proti všemu neislámskému, pro ni je prostě veškerý neislámský svět "dar al-harb" (země války). Samozřejmě ze strategického hlediska je důležité hledat i v arabském světě proti těmto organizacím spojence, to je jasné.

0 0
možnosti
K

kion123

13. 11. 2009 13:59
:-)

V tomto směru je velice zajímavé, že polomuslim Obama dodnes nepředložil svůj křestní list,a dodnes není jasné, kdo a jak financoval jeho prezidenstkou kampaň!!

Velice zajímavě o tom píše na svém blogu pan Karel SýkoraR^

0 0
možnosti
OR

Ježkovy_voči

13. 11. 2009 15:44
Re: :-)

Nic takoveho na bloku Karla Sykory nemohu najit. Muzete sem dat link?

0 0
možnosti
K

kion123

13. 11. 2009 13:48
Karma!!!

Demokracie a islám nejsou slučitelné systémy:-/

Jsou si sobě ze své podstaty nepřátelské-na jedné straně maximální možná míra svobody a respektování(jakkoli nedokonalá), a na straně druhé brutální, středověký nacismus v ničem si nezadající s nacismem!!

Jen prokazatelně sekularizovaný muslim může být normálním občanem Evropy, potažmo Severní Ameriky, atd.!!!!!!!!!!!!!

A na rozdíl od Evropy je islám se svými, nemálo na hlavu, a proti rozumu postavenými zákony politickým systémem!!, což je absolutně nepřípustné v naší společnosti, kde je církev odloučena od státu.

Zda-li je to tak dobře v případě netolerantnosti islámu vůči všemu odlišnému-je otázka na níž je těžká odpověď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3586x
Filozof, publicista, překladatel.


Anketa:


Anketa od BlueBoard.cz