Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

voloda44

22. 5. 2010 17:58
to nemdopadne

dobrééé

0 0
možnosti
K

Kasporsky

22. 5. 2010 17:38
Krestania

Nemáte

si čo vyčítať. Kresťania tiež zničili jednu

civilizáciu a komu to dnes vadí? Odporúčam

zhliadnuť tento film: http://www.youtube.com/watch?v=RbuEhwselE0 R^

0 0
možnosti

Mablung

22. 5. 2010 19:43
Re: Krestania

Minulý čas je zde podstatný

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

22. 5. 2010 17:24
A pro lháře "Semper_2"...

... vydávat rodinu za křesťanský vynález je opravdu neuvěřitelně směšné. Rodina tu byla před křesťanstvím, bude tu i po křesťanství i po "neomarxistech" (což jsou očividně podle vás všichni kromě těch nejhorlivějších křesťanů).

0 0
možnosti
S

Semper_2

23. 5. 2010 14:23
Budte tak laskav a místo nadávek argumentujte

to se mi snad zdá8-o. Člověče, nikde jsem tu zatím nenapsal. že "rodina je křestanský vynález",  psal jsem v této souvislosti o klášterech, a Vy jste si to spojil  nějakým oslím můstkem. Ale napíšu to tedy ted: Ano, rodina v DNEŠNÍM  pojetí je křestanský "vynález", ale protože selhává ( a tomu selhávání je velmi napomáháno ! ) plundrují  dneska zapadní města hordy agresívních adolescentů, zatímco jejich matky /otcové  tráví čas u psychoerapeurta ...

Doporučuji Vám si něco přečíst : dr. Theodore Dalrryple - Život na dně , ateismus jako světový názor, který vytváří spodinu společnosti ( Academia, nakladatelství AV  ČR 2005)

Luigi Zoja - Soumrak otců ( nakl. Prostor  Praha 2005)

F. Fukuyama - Velký rozvrat - lidská přirozenost a rekonstrukce společenského řádu ( Academia Praha  2006)

;-D

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

22. 5. 2010 17:19
Lhář s přezdívkou "duhastrecht" by si měl laskavě...

.... ujasnit pojmy. Především pak pojem sekularismus, což je politická forma státu po odluce církve od státu - a co to znamená. To neznamená žádný státní ateismus, vážený demagogický lháři.

A sčítání materiálních škod je opravdu směšné - španělství konqustadoři byli šiřitelé víry a z jiho a středoamerických civilizací a jejich kultur nezbylo nic (zvlášť když byly artefakty zlaté), nejvíc soch a obrazů zničili v zápladní Evropě během svého utváření protestanti a ve východní Evropě a na blízkém Východě byzntští obrazoborci, křesťané zničili obrovské množství římského umění, takže tu přestaňte lhát a myslet si, že vám to projde.

0 0
možnosti
D

duhastrecht

22. 5. 2010 17:47
Re: Lhář s přezdívkou "duhastrecht" by si měl laskavě...

Pravdomluvný člověče, od roku 1980 jste jen při potratech zabili po celém světě JEDNU MILIARDU dětí, ve srovnání s vámi byli aztéčtí lidožrouti se svým hlavním chrámem v Tenochtitlanu ozdobeným lebkami 138 000 obětovaných lidí jen neškodné holubice obrazy jste ve východní Evropě ničili ve dvacátém století vy a ne "byzantští obrazoborci" a pokud jde o římskou "kulturu" zaplač si nad předhazováním živých lidí lvům k pobavení publika a nad Evropou proměněnou v kontinent otrokářských latifundí a trhů na otroky, tohle opravdu křesťané - a Židé - zašlápli, no:o) a právě to oddělení církve od státu, kterým se oháníš existovalo před Velkou Francouzskou , kdy jste to zrušili a zřídili nám všem povinnou atheistickou státocírkev, "sekularistickou", chceš-li:o)

No a zodpovědnosti za holocaust, gulag, ukrajinský golodomor, maovy  hordy, kambodžskou genocidu, genocidní masakry v Ethiopií, Španělsku, Mexiku, Mongolsku, Tibetu neunikneš, atheisto, jen vaše práce, dvacáté století ve vašem podání.

0 0
možnosti
A

Amamri,

22. 5. 2010 17:12
Ne, to není sen, je to můj projekt

Už dlouho pracuji na tom, aby se všichni sdružili a měli rádi. Kdyby se celý svět řídil náboženstvím, neměly bysme hlad ani bídu.

0 0
možnosti
KS

karels

22. 5. 2010 21:35
Re: Ne, to není sen, je to můj projekt

Kamasutrou za větší zbližování, že .... ;-D Amamri (ne s tečkou, ale s čárkou...) :-)

0 0
možnosti
MH

Martin_H

22. 5. 2010 14:17
Podivná kauzalita

Z Vašeho článku vyplývá, že panuje nepřímá kauzalita poměru Muslimů a náboženské svobody.

Slyšel jste někdy o tom, že v naprosté většině severoafrických muslimských zemí vládnou autoritářské režimy a právě náboženské strany jsou k těmto režimům v opozici? Proč myslíte, že jsou pak omezována náboženská práva? Není náhodou kauzalita: čím nedemokratičtější režim, tím větší omezení (nejen)náboženské svobody??

G.W. Bushe jsem sice neměl rád, ale tuhle kauzalitu odhalila dokonce i jeho vláda. Následně si řekla: méně nedemokratických režimů=menší útlak=méně náboženských radikálů.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

22. 5. 2010 17:04
Re: Podivná kauzalita

V těchto státech, které jste vyjmenoval jsou v opozici vůči režimu radikální muslimské skupiny, které hodlají autoritářský režim nahradit plně islámským, tedy jsou to POLITICKÉ skupiny - a v případě, že by se jim to povedlo, pak by náboženská svoboda zcela určitě utrpěla a nikoli naopak. Ty autoritářské režimy totiž utlačují své obyvatele tak nějak bez ohledu na náboženství (které je tam na 99% stejně jediné, tak jako tak).

0 0
možnosti
ML

Niktor

22. 5. 2010 12:54
Kdo je ale omezovaný?

Ve svém článku se zapomínáte ptát, kdo že je to vlastně v těch státech utlačovaný. Pokud třeba uvedete, že Turecko je v náboženských restrikcích na jedné z horních příček žebříčku, člověka automaticky napadne, že ti omezování jsou nemuslimové (tvořící nepatrnou menšinu turecké populace) - jenže stačí si připomenout, jaké platí v Turecku zákony proti zahalování nebo mystickým řádům a je hned jasné, že omezováni ze strany vlády jsou (i) sami muslimové.

A islám "jako vládní ideologie určující veškerou politiku" vládne pouze v Saúdské Arábii a v Íránu. Zemí s muslimskou majoritou je 47, nejde takto zobecňovat. Dále si všimněte, že většina problémových zemí, které uvádíte, jsou katastrofálně zaostalé a/nebo zbídačené státy (Irák, Afghánistán, Súdán, Somálsko).

0 0
možnosti
ML

Niktor

22. 5. 2010 12:56
Re: Kdo je ale omezovaný?

U Indii opět (a opět nejspíš nechtěně) implikujete, že tamní náboženskou nesnášenlivost mají jistě na svědomí ti muslimové. Jenže ti tvoří cca 14% indické populace a jimi vyvolané násilí se s násilím hinduistických extremistů (kteří mají své radikální strany ani ve vládě) vůbec nedá srovnávat. Pokud někdo v Indii utlačuje křesťany, tak jsou to většinou hinduisté, srážek křesťanů s muslimy bylo minimum. Nu a sami indičtí křesťané nemají čistý štít, neboť v křesťanských státech severovýchodní Indie jen kvete terorizmus...

0 0
možnosti
N

notebook.r51

22. 5. 2010 11:46
Islám je mladší než křesťanství

Už dvakrát tak dlouho nikdo další podobnou pitomost nevymyslel, náboženští blouznivci si zřejmě už vystačí s tím, co mají. Že se milióny lidí navzájem pobíjejí kvůli víře v to, zda vejce se mají rozbíjet na kulatém nebo špičatém konci? Co má být. Ať se baví - já tuhle jejich hru nehraju.

Jedno doporučení: Budou-li vítězové chovat v úctě chrámy a bohy poražených, zachrání se.

0 0
možnosti
1

12mmmm12

22. 5. 2010 12:16
Re: Islám je mladší než křesťanství

R^;-D

0 0
možnosti

oldiess

22. 5. 2010 11:40
Think tank?

Že si tam raději nepustili třeba Johna Lennona: Imagine there´s no heaven...

0 0
možnosti
N

notebook.r51

22. 5. 2010 11:47
Re: Think tank?

Thiunk tank je newspeakový výraz pro žvanírnu.

V českých poměrech každá hospoda.

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

22. 5. 2010 10:47
Tato společnost

spěje ke stavu, kdy budou mít všichni právo na všechno. Skončíme jako banda squaterů.:-)

0 0
možnosti