Diskuse

Wildersova „Fitna“ rozdělila britské muslimy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

hippon

23. 2. 2009 12:52
Čeští muslimové "Fitnu" promítali

V rámci daného tématu by bylo záhodno zmínit, že brněnští muslimové naopak sami organizovali promítání Wildersovy "Fitny" (!) s následnou diskusí. Já osobně bych ale nic takového nedělal - pamflety hanobící víru (až už jakoukoliv) pokládám za špinavost a nechci s nimi mít nic společného.

0 0
možnosti
TT

T.T.

23. 2. 2009 19:10
Re: Čeští muslimové "Fitnu" promítali

Dík za doplnění, chtěl jsem to o té brněnské mešitě dát do článku, ale jelikož jsem se o tom zmínil v diskuzi pod mým předešlým blogem, tak už jsem to nechal být. Já na rozdíl od Vás hodnotím nápad brněnských muslimů shlédnout a prodiskutovat "Fitnu" pozitivně. Jinak "Fitna" je podle mě dost hloupoučká, aby bylo jasno...

PS: pro Vaši pozornost:

http://revue.theofil.cz/revue-clanek.php?clanek=589

0 0
možnosti
MV

Martin V

19. 2. 2009 8:50
Krásná ukázka toho

Krásná ukázka toho, k čemu je muslimům naše demokracie a my sami si pěkně nabýháme na ty jejich vidleR^

0 0
možnosti
MN

Forrrest

19. 2. 2009 1:08
Souhlas. Akorat...

"nemyslím si, že řešením je vytrhnout z Koránu verše podněcující k násilí, jak to Wilders ve Fitně navrhuje. Řešením je interpretovat ony kontroverzní verše v historickém kontextu, analogicky k tomu, jak tímto způsobem interpretují podobné verše Starého zákona křesťané."

No, to je podle me hlavni duvod, proc krestane nikdy nebudou schopni objektivne resit takoveto problemy - kvuli toho, ze jsou zatizeni svymi, velmi obdobnymi. Cele je to neuveritelna hloupost - neni zadny kontext, ktery by ty zrudnosti psane v koranu ci bibli mohl omluvit!

Btw, nechapu, ze by buh byl tak "neprozretelny", ze by ho nenapadla moznost zneuziti techto versu. Tolika lidem slouzily a slouzi jako omluva k pachani zla... Neni to nakonec jednim z nejlepsich potvrzeni nizkeho (primitivniho, lidskeho) puvodu techto nabozenstvi?

0 0
možnosti
V

Viktor-Č

18. 2. 2009 21:53
Ale předpokládám

Ale předpokládám, že takové různé radikální a nepřizpůsobivé muslimy z Británie už dávno vykázali a žádného podobného zmetka si do země nepustí, že? Nebo že by zase platilo že "vinen je vždy bílý muž"?

0 0
možnosti
K

kion11

18. 2. 2009 23:54
Re: Ale předpokládám

Tato "univerzální poučka" hodící se na všechno a všechny pohromy na světě ještě nepřestala učinkovat:-/R^

Snad až nás vyhubí, pak se nebudou mít na co vymlouvat:-).

No, ale to nám pak může být buřt.

Nicméně doufám, že k tomu nedojde, A věřím v pud sebezáchovy silnější, než zvrácené pesudohumanistrické vize úchylných levičáků:-©

0 0
možnosti
AM

Alexander Mikoláš

18. 2. 2009 19:26
Orwell

Svoboda slova právo kritizovat nejen implikuje; kritika je celou podstatou svobody slova. Na to, aby člověk vyjadřoval chválu, žádné právo na svobodu projevu nepotřebuje. 

Korán naneštěstí výslovně zdůrazňuje, že je vždy a věčně platným slovem Božím a muslimům tudíž není dovoleno k němu přistupovat z historické perspektivy a zpochybňovat platnost některých pasáží na základě toho, že už v současnosti nejsou relevantní.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 2. 2009 21:15
Re: Orwell

Přesně tak. R^

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

18. 2. 2009 19:02
Přesně tak

ať si každý tvrdí co chce, nechť mluví! I u radikálů je lepší, když otevřeně mluví, alespoň každý snadno zjistí, o co komu jde. Ostatně u muslimů jde opravdu o situaci, která jim dovoluje veřejně komentovat tento velmi kritický postoj a dát najevo, jak vážně to myslí se svou kulturní kompatibilitou a tolerancí.

0 0
možnosti