Diskuse

O sňatcích z rozumu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zawgat_Mohammed

4. 8. 2009 21:12
Pekny clanek

Ja jsem take nemela obvykly prubeh namlouvani. Sice jsem oproti tomu Pakistanci stihla manzela skvele poznat, jelikoz jsme se pred snatkem setkali ctyrikrat, ale vetsina vzajemnych kontaktu probehla pred e-mail. Kazdy z nas se zamyslel nad tim, co od manzelstvi ocekava, co je pro nej dulezite, jake ma predstavy o zivote a cile, a poslal to tomu druhemu. A jelikoz jsme oba naznali, ze se k sobe hodime, probehla pri nasem patem setkani svatba.

Zamilovat jsme se stihli uz pred svatbou, ale laska vznikla az nejakou dobu po ni.

A kdybych se mela vdavat znovu, postupovala bych nejspis opet podobne.

0 0
možnosti

T.T.

5. 8. 2009 11:45
Re: Pekny clanek

:-)R^

0 0
možnosti

Toicem

4. 8. 2009 8:10
přirovnání

Tam, kde se sňatky domlouvají, dávají studený hrnec na horkou plotnu a postupně ho ohřívají. Na Západě dávají horký hrnec na studenou plotnu a postupně ochládají...

Zajímavá je mentalita těchhle "domluvených sňatků". Oni prostě vědí, že si někoho vezmou (většinou tu volbu moc neovlivní), a je na nich, aby z toho udělali dobré manželství. A většinou taky udělají. U nás si vybíráme podle velmi pofidérních kritérií momentálních sympatií a hormonálních vzplanutí a často s pocitem, že se to prostě zkusí, "jestli nám to spolu bude klapat" (nějak samo asi).

Máme tendenci těmi domluvenými sňatky pohrdat, ale měli bychom se od nich spíš učit...

Takže díky za článek.

0 0
možnosti

wandering star

4. 8. 2009 8:23
Re: přirovnání

Nedělejte si iluze, někdy je studený hrnec i plotna.

0 0
možnosti

vit.kucik

3. 8. 2009 23:26
No konečně jste zpátky...

... i s dobrým článkem :))

Nakonec i v Evropě, dokud sńatky domlouvaly rodiny a dohazovači, to s trváním manželství vypadalo jinak... "Do tatínka jsem se zamilovala 5 let po svatbě..." byla přece oblíbená fráze červených knihoven a fimů pro pamětníky... :))

Apropo - už jste se oženil? :))

0 0
možnosti

littlemisssunshine

3. 8. 2009 22:37
setkala jsem se s jednim a jemu

manzelstvi klapalo. On nebyl zrovna nejhezci (nekdo ho nazval opici) vsem vytrel zrak s krasnou manzelkou, ktera vypadala jako modelka. Ona ho obdivovala, protoze ji vytahl z chudoby z Indie a on se priznal, ze takovou kocku by v UK nemel sanci uhnat. Domluvili mu to rodice a byla to divka z jeho vesnice, odkud jeho rodice pochazeli a on se tam ani nikdy nepodival.

Chovali se k sobe velmi zdvorile na verejnosti, ale neco mi tam chybelo. Ano meli k sobe respekt, ale bylo to takove nudne. Nevim. Ale oba jsou stastni (teda tvrdi, ze jsou). Ja si ale radeji manzela vybrala sama podle sveho. ;-D;-D

0 0
možnosti

pocahontas

3. 8. 2009 22:22
Making love...

tento pojem v Asii totiž berou doslovně. Mezi partnery by neměla panovat vyložená antipatie, ale jinak se vše dá řešit neustálou prací na vztahu ( samozřejmě ne 100% párů je šťastných, ale většina tento postoj sdílí.) Na to Evropané po opadnutí vlny zamilovanosti často zapomínají.

0 0
možnosti