Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

krpjan

5. 2. 2011 12:27
Dojemná lítost

Citát:

"Odpůrci WikiLeaks mimoto upozorňují na znepokojivou skutečnost, že vinou

tohoto serveru je nyní řada spolupracovníků amerických tajných služeb,

jejichž identita byla vyzrazena a kteří působí v zemích s totalitním

režimem, přímo ohrožena na životě."Kdo špicluje pro USA, je hrdina a slušný člověk. Kdo špicluje proti USA, pak je lump a zločinec, kterého je třeba zavřít až zčerná. Pro mně je špicl jak špicl, donašeče je třeba umlčet. To lze pouze tím, že se zveřejní jejich jména. V každém státě je v trestním zákoníku paragraf. Kdo spolupracuje s jinou mocí dopustil se trestného činu zrady, nebo špionáže. Každý, kdo to dělá ví moc dobře co ho čeká.Proč USA špiclovali i svého nejvěrnějšího spojence v Evropě, a tím je SRN? A to ještě dobře platili?

0 0
možnosti
ML

Niktor

4. 2. 2011 16:04
Díra nedíra, furt se natírá?

"Kauza WikiLeaks totiž otřásla naší důvěrou v zavedené a více či méně dobře fungující instituce (...) Myslím si, že není přehnané tvrdit, že tento otřes představuje hrozbu pro celou naši západní civilizaci" - to chcete tvrdit, že o "dobře zavedených institucích" se prostě chtě nechtě musí udržovat mýty bezchypnosti a poctivosti, i když je pravda jiná, nebo se nám zhroutí civilizace? :-)

A co si vůbec někdo dovoluje kritizovat amerického hegemona, když nenabízí alternativní systém!? Neslýchané! ;-D

Jinak se ohledně WikiLeaks ztotožňuji s názorem Fareeda Zakarii: http://www.fareedzakaria.com/home/Articles/Entries/2010/12/2_WikiLeaks_Shows_the_Skills_of_U.S._Diplomats.html

0 0
možnosti
ML

Niktor

4. 2. 2011 16:08
Re: Díra nedíra, furt se natírá?

A ještě větší perla: "(...) pokud by byla pravda například to, že USA se v Iráku či v Afghánistánu dopustily několika drobných přešlapů."

Vy třeba říkáte dokonale zprzněné (a pod falešnou záminkou spuštěné) operaci v Iráku, která zničila nebo závažně zkomplikovala životy milionům lidí, "drobný přešlap"? 8-o

Upozorňuji vás, že do Svaté trojice patří Otec, Syn a Duch svatý. Strýček Sam se vám tam už nikde nevleze.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

4. 2. 2011 15:45
jestli

to chápu dobře, jedinou ctností naší civilizace je zatloukat, zatloukat zatloukat

0 0
možnosti
TJB

To je bomba

4. 2. 2011 15:41
článek zajímavý,

ale ten druhý postoj je trochu vedle. Resp., existuje ještě minimálně třetí.

První postoj je, že všechny informace mají být veřejné.

Druhý postoj je popsán jako nesouhlas s právním řádem. To je ovšem pouze vyjádření vztahu ke kodifikované morálce, a není to opačný postoj k prvnímu, liberálnímu.

Podle mě jde hlavně o to, zda je ten první postoj mravný a účelná, zda opravdu je rozumné všechny informace zveřejňovat. A myslím, že rozhodně není. Lidská společnost je takto nastavená, a stejně jako je nesmyslný pacifismus (na zeměkouli plné jestřábů), tak je nasmyslná užvaněnost. Otevřenost za každou cenu je nesmysl.

Nemluvě o hromadě dalších konsekvencí - ohrožení života agentů, ohrožení vztahů států, ... prostě, ty depeše pocházejí z prostředí, které je nějak nastaveno, a nikdo nepočítal s jejich zveřejněním.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS