Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

velký jarda

17. 10. 2011 7:18
Má smysl bojovat proti korupci?

Je zcela zřejmé, že pokud něco dělá stát, vždycky to dělá špatně. Proti korupci by stát měl naopak bojovat tím, že korupci přímo nařídí a uzákoní jako povinnost.Pak by se to mohlo povést.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

16. 10. 2011 19:28
V Česku koupce neexistuje

Podle statistik a oficiálních policejních zpráv nenarazili speciální detektivové v posledních letech na žádný případ zločinecké sítě, snažící se o vliv na politiky a přestavitele státních instiucí. Pro stát, jehož elitní policisté ještě nedávno varovali parlament před "srůstáním gangsterů a státní správy" je to dobrá zpráva.

Ale kam zmizeli mafiáni, o nichž hovořil před užaslými poslanci před více než 4 lety Kubice? Ve vězení nejsou. Ani jeden z nich nebyl obviněn.  "Když nevyšetřujete nějaký zločin, nedostane se vám do statistik a vlastně formálně neexistuje", říká Kubice.

Organizovaný zločin viditelně existuje v každé zemi. Naopak v zemi, jež se tváří, že jej nemá, je zřejmé, že prolíná mocenskou sféru, která si jeho utajováním vytváří alibi a zdání čistoty.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

16. 10. 2011 19:24
Ministři ODS zablokovali plán evidence bankovních účtů

Ministři ODS při středečním jednání vlády zablokovali plán národní evidence bankovních účtů, která měla vést k rychlejšímu prověřování podezřelých kont. Právu to ve čtvrtek řekl ministr financí Miroslav Kalousek. Podle něj návrh nijak nerozšiřoval státní kompetence, ani neohrožoval bankovní tajemství. Pro evidenci byly i Věci veřejné.

„Neudělal jsem nic jiného, než že jsem splnil úkol z protikorupční strategie, a to, co jsem předložil, nijak nerozšiřovalo kompetence státu, ani nijak neoslabovalo stávající ochranu údajů. Pouze to vedlo k mnohem rychlejšímu zjištění údajů,“ řekl Právu Kalousek.

Na dotaz, čím si odmítavý postoj ODS vysvětluje, ministr uvedl, že slyšel, že to rozšiřuje pravomoci státu. „To je absurdní argument. Naopak jsem ve svém materiálu zdůrazňoval, že to k ničemu takovému nevede, ale že to je pouze instrument k tomu, aby se oprávněná osoba rychleji dostala k informacím, k nimž je opravdu oprávněna,“ uvedl Kalousek.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

16. 10. 2011 19:22
Korupce

je něco, co je v civilizovaných zemích potíráno. Jestliže je korupce kryta, policií, státními zástupci, soudci, poslanci, senátory a (v neposlední řadě) prezidentem, nejde o korupci, ale o systém, jehož je korupce nedílnou součástí a základní pracovní metodou.

Názor BIS: Česká justice je prolezlá korupcí, píše tajná služba

Výroční zpráva BIS uvádí, že česká justice trpí korupcí, vynášením citlivých informací, kontakty s podsvětím i liknavostí vedení. Poukazuje na zvláštní jednání některých členů justice a na odhalení praktik na plzeňských právech, po kterém se vlastně nic nestalo.

Lessy zjistil, že policie je na tom úplně stejně. Tvoří nedílnou součást tohoto systému.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

16. 10. 2011 19:17
Toto není korupce

To , co vidíme v ČR, není korupce. Je to promyšlený, 20 let budovaný zločinný mafiánský systém.

3 0
možnosti

Gašpo_2

16. 10. 2011 17:54
Korupcia je systémový problém.

Na korupcii a klientelizme stojí i padá existencia politických strán. Nie je korupcia, nie je sponzor. Bez sponzora je partaj na suchu. Veľmi jednoduchá vazba. Došlo to už tak ďaleko, že sa partaje na regionálnej úrovni o sponzorov perú, poskladajú sa do všemožných farebných koalícií aby bol o ne "záujem".

Čo s tým? Chcete sponzorov presvedčiť aby sypali peniaze do partají len z presvedčenia a nečakali, že sa im to vráti aj s úrokmi v podobe "výhodných" zakázok?

Alebo chcete aby partaje odstrihli sponzorov a začali kradnúť zo štátnej kasy priamo? Ale aj to sa už deje a vo veľkom. Napríklad smerovanie dotácií to je eldorádo neskutočné.

Stranícke aparáty sú nenažrané a čo ešte také voľby? Mediálna masáž tupých hláv stojí poriadne prachy.

Tento politický systém je bez korupcie ako "fotbal bez míče" ( to prirovnanie sa mi zapáčilo v jednej diskusii ).

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS