Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AY

proctonejde

23. 10. 2008 13:37
K te "pravde"

podle meho nezaujateho nazoru absolutni pravdu ma jen Buh. My lide se na zemi muzeme jedine prit o pravdu relativni :-) ktera by mela mit hodne co docineni se spravedlnosti. Takze pro me vzdy ta lidska "pravda" bude nekde uprostred, pac kazdy bojuje za sve presvedceni.

0 0
možnosti
TT

T.T.

23. 10. 2008 14:56
Re: K te "pravde"

Tak vidíte, nakonec se docela shodneme :-)

0 0
možnosti
PD

pedol

19. 10. 2008 2:53
provokativni paralela k zamysleni

' ten, kdo upírá druhým svobodu vybrat si vlastní náboženství (nebo mít nenáboženské přesvědčení) nemůže být křesťanem.' 

0 0
možnosti
PD

pedol

19. 10. 2008 2:58
Re: provokativni paralela k zamysleni

Pokud

dnes zastáváme názor, že nelze aplikovat princip kolektivní viny a obecně

tolerované totalitní ideologie komunismu či islámu si nezasluhují zavržení,

logicky bychom měli rehabilitovat německý nacionální socializmus. 

0 0
možnosti
S

Semper2

18. 10. 2008 22:28
Díky p.Tydlitátové za avis na zajímavý web

Link zde :

http://spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/

Uvodní slovo :

"Jsme skupina idealistů, pravověrných katolíků, kteří pevně přesvědčeni na základě nevývratných skutečností (nikoli žádných „teorií“), že katolická Církev a celé lidstvo právě teď prožívá jedno z nejnebezpečnějších období svých dějin. Dnes stojíme doslova a do písmene před naprostým vyhlazením křesťanství a totálním zotročením lidstva ze strany mezinárodního židovstva.

Od Golgoty, tj. od nejstrašnějšího zločinu v dějinách lidstva, kdy byl Židy ukřižován Bohočlověk Ježíš Kristus, je svět rozdělen do dvou „táborů“: prvním táborem je království Boží na zemi, pravá Církev Ježíše Krista, a ti, kdož k němu chtějí přináležet z hloubi duše své a cílevědomým úsilím o spásu, jsou ponoukáni k tomu, aby sloužili Bohu a Jeho Jednorozenému Synu celou svou myslí, s nejvyšším vypětím své vůle.

0 0
možnosti
S

Semper2

18. 10. 2008 22:34
Re: Díky p.Tydlitátové za avis na zajímavý web

POKRAČOVÁNÍ/ "Druhý tábor je královstvím Satanovým, jemuž jsou poddáni všichni ti, kdo se řídí neblahým vzorem svého vůdce a prarodičů, vzpírající se uposlechnout věčného zákona Božího a mnoho věcí podnikající bez ohledu na Boha, mnoho pak proti Bohu. Hlavním elementem tohoto zla v druhém táboře jsou především zavržení, Bohem prokletí Židé, kteří jako dítka ďábla páchají už po 2 000 let ty nejstrašnější zločiny proti Církvi a lidstvu. Od počátku pronásledovali, udávali a vraždili první křesťany, kvůli své nenávisti vůči Ježíši Kristu, nejstrašnějším způsobem zabíjeli křesťanské děti pro krev, systematicky po celá staletí podkopávali katolickou Církev zakládáním bludařských a heretických hnutí a sekt, pronikali do Církve pod záminkou obrácení na křesťanství a ničili jí, rozsévali nepokoje a selská povstání.

0 0
možnosti
A

aisha

18. 10. 2008 19:06
Dotaz

Jak se probíhá  odpadlictví u křesťanů?

0 0
možnosti
TT

T.T.

18. 10. 2008 21:51
Re: Dotaz

Normálně odpadneš :-)

0 0
možnosti
MN

Forrrest

18. 10. 2008 6:38
Super, dobre zvolene tema

 - konecne se muzeme dostat trosku hloubeji;) Pravda je to, co objektivne popisuje skutecnost, a taky to, co je z toho popisu logicky odvozeno. "A má být každý přesvědčen o pravdivosti svého světonázoru?" - ROZHODNE NE! To je jedna z veci, ktere mi nabozenstvi nejvic vadi. Ono proste vi... ze buh existuje (plus je velmi "chytre" ve vsem ostatnim, co se nas dotyka). Jak to vi? Diky knize. Wow, zazracna kniha:) Co je na ni zvlastniho? Vypravi se o ni, ze byla napsana podle zjeveni boha. Takze co udelame? Ano, takze tomu proste uverime (zni to prece tak kraasne:) Ale... jak vubec vime, ze buh existuje, a ze ta kniha je jeho vule?? No... prece se to pise v te knize:-O Takze... mame knihu, kterou povazujeme za pravdivou, protoze ona sama o sobe tvrdi, ze je pravdiva! Jak vime, ze nelze? Protoze... to by v ni prece muselo byt napsane...:) Makes perfect sense!:-D

To bychom meli k nabozenstvi... Ted se mrkneme na samotnou viru v boha.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

18. 10. 2008 22:16
Re: Super, dobre zvolene tema

Rano to blblo, tak to ted dokoncim:

Musim rict, ze viru v boha (bez vyznani) respektuji mnohem vic nez nabozenstvi (jednu z MNOHA teorii o bohu)... a deismus vic nez theismus. Kdysi jsem hodne premyslel: cim to, ze lide veri v boha, ze je to tak rozsirene? Vzdy me zajimala psychologie, vedel jsem o ni dost... a presto mi to porad nedochazelo. Az pak jsem se dostal k teorii evoluce, a konecne...! :

U mnohych zvirat (vc. cloveka) vypada strategie preziti a rozmnozeni takto: nejprve bezvyhradne prijimat autoritu rodice (kvuli bezpeci a co nejrychlejsimu uceni), pozdeji naopak byt autoritou pro sve "mlade":) Lidska psychika ma tomuto odpovidajici strukturu. Pozdejsi stadium vysvetluje napr. prirozenou lidskou touhu po moci (coz objasnuje velkou cast historie), zatimco rane stadium vysvetluje... ano, viru v boha! Buh neni nic jineho nez  jakasi (neurcita) vyssi autorita, jejiz potrebu do jiste miry citi vsichni lide.

0 0
možnosti
K

KJV

17. 10. 2008 20:11
"Svaté" právo ?

V podstatě s Vaším výkladem souhlasím. Mám jen malou výhradu. Bůh dal tvorům stvořeným k jeho podobě svobodnou vůli. Očekával, že lidé budou oceňovat jeho lásku a moudrost a budou ho jako Boha ctít a uznávat, což pro ně znamenalo nádherné vyhlídky na trvalý život. Také je varoval, že když se proti jeho autoritě postaví, zvolí si život nezávislý na něm, bude to mít za následek jejich smrt. Nedostali dar nesmrtelnosti. Čili nemyslím, že dar svobodné vůle znamená "svaté" právo bloudit , věřit lži a hřešit bez následků. Lidé jsou vybaveni schopnostmi poznat co je správné a zvolit si to, co je správné. To Bůh od nich  právem očekává, ale nevymáhá to, nenutí je k tomu.  Pro něho je cenné jejich uctívání jen pokud je vedeno láskou k němu. V podstatě to také tak vysvětlujete, jen ten výraz svaté právo jednat špatně je dle mého názoru zavádějící.

0 0
možnosti
TM

tmar

17. 10. 2008 20:16
Re: "Svaté" právo ?

Bohuzel tady vidim rozpor.

"Buh dal lidem svobodnou vuli..." a jinde "varoval, kdyz se proti jeho autorite postavi..."

0 0
možnosti

3lipy

17. 10. 2008 18:00
Vážený pane autore.

C o si myslíte o faráři, který hlásá, že nikdo nemusí ctít svou matku, a vůbec  ctít  zákony  slušnosti, etiky...,  když to tak necítí. Děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

17. 10. 2008 17:45
jediná pravda je

v sandálu a dýni...

0 0
možnosti