Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tekanna

11. 12. 2008 8:55
To je prekvapeni...

Multikulturalita je v dnesni dobe spis hanlive oznaceni nez neutralni popis jakehosi stavu. Vinu hledejme jako obvykle na obou stranach - v prilisne benevolenci, kratkozrakosti a neznalostech "hostitelu" na strane jedne a neprizpusobivosti imigrantu na strane druhe. Generalizuji pochopitelne, ne vsichni jsou takovi.

Nad cim mi zustava rozum stat, je fakt, ze soucasny vyvoj nekoho prekvapuje. Evropa vymira (co se tyce puvodniho obyvatelstva), je snad logicke, ze zdroje prichazeji odjinud. A kdyz se nad tim zamyslim s jeste vetsim odstupem, napadne me: Co resite, vlastnosti lidske rasy nezmenite. Smirte se s tim, ze stojite na konci jedne ery, stejne jako se to delo x generacim a narodum pred vami, a uzivejte si tech zkusenosti, dokud muzete. Osobne radsi cizi kultury poznavam, nez odsuzuju, a Koran nebo vedy mi pripadnou minimalne stejne zajimave jako Bible.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

11. 12. 2008 9:29
Re: To je prekvapeni...

To je velice naivni a nebezpecny nazor. Cizi etnika sem neprichazi pracovat nebo klidne zit ale parazitovat a zotrocit nas., jen co jich bude dostatecny pocet.

Demograficka krize se da prekonat ale roklad civilizace o ktery se tak horlive snazime je nevratny.

0 0
možnosti
RD

RodoDendron

11. 12. 2008 7:53
Proč se mi stále na hlavní straně nabízí tento článek?

Opravdu se nenajde nic zajímavějšího? Tento článek mě snad donutí najít si čas a napsat nějaké vlastní moudra... ;-D

0 0
možnosti
MV

leather-man

11. 12. 2008 10:40
Re: Proč se mi stále na hlavní straně nabízí tento článek?

"nějaké vlastní moudra" 8-o Vy radši nic nepište.

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

11. 12. 2008 7:38
To je síla!

Ahoj Tome

Na diskusi je vidět, že každý čte tvůj článek po svém. Často velmi rozdílně. Obávám se, že tě řada lidí vůbec nepochopila. No, rozvířil jsi to pěkně.

A já ti dávám karmu. Protože myslím, že vím, jak jsi to myslel.;-)

0 0
možnosti
D

doslokchybe

11. 12. 2008 9:48
Re: To je síla!

Nejsi náhodou ten slavný Zilby z Necyklopedie? ???

0 0
možnosti
A

aussie

11. 12. 2008 7:18
Docela jsem se pobavil...

jak xenofobni ta nase zlata ceska povaha je... :-) jen bych rad pripomel vsem priznivcum socialniho statu, ze nejvetsi problem s imigraci je tam, kde stedre funguje statni podpora... takze vzhuru, rudo-oranzovi bojovnici!!! Az se vam definitivne podari zvolit jyrku a s nim i slibovane statni subvence do vseho, muzete zacit s vyhanenim nepohodlnych (kteri vam drze ujidaji z toho drahoceneho ceskeho kolace) ... bude to jen dalsi smely a odvazny krok na ceste za spravedlivejsi "bilou" spolecnosti... :-© autorovi bych pro jeho pristi studijni cestu doporucil nejakou multikulturne zajimavejsi destinaci (a delsi dobu), treba by pak prestal pouzivat logiku studenta stredni skoly... tak snad priste... :-)

0 0
možnosti
JT

slatin

11. 12. 2008 8:19
Re: Docela jsem se pobavil...

Nerozumím,co jste tím chtěl říct.Cítím ironii,nesjpíš asi budete patřit mezi zastánce multi-kulti, ať to stojí (ty druhé),co to stojí.. A co vy,jak byste si to představoval vy? Proč sem taháte Paroubka? To má být jako argument ?Zkuste napsat ,co byste chtěl vy,ano?

0 0
možnosti
TP

Igor1

11. 12. 2008 6:55
vynikající článek!!!

R^R^R^ dodávat není co, autor to vystihl naprosto přesněR^R^R^

0 0
možnosti
VL

VSvihlik

11. 12. 2008 7:39
Re: vynikající článek!!!

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
A

AlBunda

11. 12. 2008 1:01
začínám chápat vaši frustraci

musíte se utěšovat ,že jednou ta ropa dojde a pak budou arabáči v p...Omlouvá vás,že nejste ekonom,ale i tak existují články pro laiky-např.saudové investují v usa,patří jim tam banky,firmy,které by tady byly pokládané za rodinné stříbro.Takže až jednou třeba ropa dojde,žádný arabský stát to ekonomicky nepoloží.Je hezké,že si dáte závazek,že tam nepojedete na dovolenou,ale obávám se ,že ani tohle je ekonomicky nepoznamená:-)Takže nezbývá než dodat-psi štěkají a karavana jde dál...

0 0
možnosti
JT

slatin

11. 12. 2008 8:38
Re: začínám chápat vaši frustraci

Pane, vy směšujete úspěšné lidi- muslimy,kteří nemají potřebu emigrovat.To, co utíká ze svých zemí,je chudoba,bída,hlad,války. Proč se  arabské islámské státy(mimochodem extrémně bohaté,kde je vysoká úroveň sociálních sítí) nepostarají o své souvěrce?Proč teď nefungují zásady koránu?

  Já proti muslimům jako jednotlivcům,nic nemám.Muslimové z Alžírska jsou moji obchodní partneři,a i když občas diskutujeme o víře,vzájemně se respektujeme.

I přesto mám strach. 0,01 % mé xenofobie  mí říká,že ve jménu víry by mě také mohl zabít.

  A zabít bezvěrce je tak snadné pro ty druhé.Mám strach z dalšího Holanska.

 

0 0
možnosti

Zirkon

11. 12. 2008 0:45
Pane Tatranský děkuji

 Četl jsem  mnoho článků od autorů, kteří kriticky  polemizovali  s  "bezbřehým  multikulturalismem",  ale  vy jste je  logikou,  uspořádáním argumentů a  srozumitelným jazykem  všechny  překonal. 

Ještě jednou  díky. R^

0 0
možnosti
JP

brazilskakava

11. 12. 2008 0:30
Dík za názor

Nesouhlasím, menšiny nemají šanci v demokracii uspět. Za dobu od revoluce bylo v parlamentu a senátu dohromady více než 1 500 politiků. Mezi nimi jediný Rom - Ladislav Body. Ale také jen jeden Němec, jeden Polák a 7 Slováků. I idiot si uvědomí ten nepoměr. Navíc je tady nabíledni nemožnost vytvořit národní frakci, která má více nátlakových možností. Zachovejme se jako Američané po roce  1863 a změňme úplně úhel pohledu. jinak jsme v řiti a to všichni - i většina, i menšina. A navíc chci pozanmenat, že tolerance roste se vzděláním.

0 0
možnosti
MS

kenzo

11. 12. 2008 0:36
Re: Dík za názor

Tak to asi klesá vzdělanost v Evropě!;-D

0 0
možnosti
TT

T.T.

11. 12. 2008 0:27
Díky

Děkuju všem diskutujícím za reakce na můj článek. Až se trochu divím, kolik zajímavých informací jste přinesli (teda ne všichni, že, ale alespoň někteří) - moc si toho vážím. Zatím přeju dobrou noc :-)

0 0
možnosti
JP

brazilskakava

11. 12. 2008 0:15
Nebezpečí málo info

Článek hraje na krásnou strunu zachraňme si to NAŠE,. Myslím, že se hraje o něco jiného - kolik toho musíme ztratit, abychom zachovali sebe. Tento radikální (i když se tak netváří) článek tvrdí, že nic. Vyznavači těchto názorů spějí ke konfrontaci, která poškodí všechny. Většina může za chyby svých menšin. To kvůli demokracii,, která je nadvládou většiny. Až to přijmeme, bude na cestě i řešení.

0 0
možnosti
MS

kenzo

11. 12. 2008 0:21
Re: Nebezpečí málo info

Nikoliv, menšiny si mohou za své problémy také sami. Váš vzorec uvažování, je přesně ten, který vede k multikulturnímu rozkladu celé společnosti!Minority nikdy nic, většina však může za vše!

0 0
možnosti