Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ginny

10. 12. 2008 20:31
Nemá cenu se rozčilovat.

Jediné, co tak můžete dělat, pokud chcete uchovat svou kulturu, je mít hodně dětí a těm ji předat.

Ale protože to Evropané nedělají, naše slavná kultura bude tak jako tak brzy nahrazena kulturami jinými, životaschopnými.

0 0
možnosti
K

kion1

11. 12. 2008 0:04
Re: Nemá cenu se rozčilovat.

Především je potřeba zastavit rozpad, areletivizaci hodnopt na kterých je naše civilizace postavena.Demografie je důležitá, ale to přijde s nastavením hodnot!!!8-o;-€

0 0
možnosti
VB

fearofthe

10. 12. 2008 20:23
Idiotský článek

Tento článek je naprosti idiotský, autor by nějaké stáže, či co to do Varšavy i jinde neměl jezdit, ale měl by zůstat doma v české kotlině a najít si místo zbytečného úředníka.

K reakcím podemnou. Každý tady zmiňuje země jako Francie a Německo, které imigrační politiku naprosto selhávají a nemají kompetentní politiky a úředníky k jejímu řešení. Naprosto opak je VB, kde ten problém s imigranty je relativně malý. Bez problému zde zapadli Indové, Pákistánci, obyvatele Malajsie, bývalých karibských kolonií a dokonce, světě div se... I čeští romové... Britský systém se tvořen tak, aby se z daných obyvatel stali Britové s vlastní kulturou.. Ve školách jsou třídy často tvořeny tak, aby tam chodilo "z každého něco" .. Narozdíl od jiných evropských zemí, kde jsou všichni odlišní segregováni...Pokud by někdo chtěl argumentovat "londýnským metrem", tak za to nemůže vynikající britská imigrační politika, ale přílišné paktování se s USA....

0 0
možnosti
VB

fearofthe

10. 12. 2008 20:23
Re: Idiotský článek

Takže si své scestné názory nechejte pro sebe, nebo si je strčte sem (Y)

.. Ale model Multi-kulti fungovat může... Záleží na tom, zda ho chcete,

či nechcete přijmout... Což už ale čistě vaše rozhodnutí...

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

10. 12. 2008 19:30
V minulosti

kdyz do naseho uzemi pronikali cizi hordy, hasterici se evropsti vladci se spojili a ochranili si sve uzemi (nemecky cisar a cesky knize pri vpadu Madaru, zastaveni pronikani Mongolu). Dnes jsme dobrovolne otevreli brany, cizince vitame, davame jim vyhody nasi vyspele spolecnosti a oni se odmenuji tim, ze si prosazuji sve nedemokraticke zvyky, vyzaduji zmeny v nasich zakonech a neprizpusobuji se nasi spolecnosti. V pripade, ze nabydou vetsinu (na priklad Cinane v Singapuru), vytvori si vlastni stat a uvedou puvodni obyvatele do podruci. Skoro nikdo z evropskych politiku se nad tim nepozastavi, pasivni spolecnost jen hledi, jak  kulturni, hospodarska a politicka uroven upada. 

0 0
možnosti
RB

erben3

10. 12. 2008 19:37
Re: V minulosti

R^ Tak pod tohle se podepisuji a jsem rád, že s tímto názorem nejsem v naší zemi jediný.

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

10. 12. 2008 19:27
Tak třeba zde...

...už multi-kulti dosáhla dokonalosti. Není to skvělé? Pokud je chcete i u nás, není problém, paní DOCENTKA vám je ráda zařídí.:-)

http://podblanc.com/blacks-film-themselves-as-they-randomly-slap-white-people-on-a-train-in-england

0 0
možnosti
X

xtusp01

10. 12. 2008 18:16
Clanek o nicem

Bylo by lepsi si sebrat saky paky a podivat se nekam do sveta nez psat takovy bludy. Kultury a civilizace se vzdycky michaly a michat budou. To neni zadna novinka moderni doby. Navic k tomuto jevu nedochazi pouze v nasi zatuchle kotline, ale po celem svete.

0 0
možnosti
MS

kenzo

10. 12. 2008 18:23
Velký multikulturalista xtusp01 a jeho krachující vize

Německo: nepřátelství k cizincům je povážlivě normální !

Podle studie nazvané "Pohled do středu" Nadace Friedricha Eberta (má afinitu k SPD) je pro mnoho Němců normální a samozřejmá nepřátelskost vůči cizincům. Studie navazuje na průzkum provedený v roce 2006, kdy 50 % obyvatel západních spolkových zemí a 75 % obyvatel východních (bývalé NDR) vyjádřilo nespokojenost s vývojem demokracie a celkově 39 % konstatovalo, že v Německu je "přecizincováno".

Podle spoluautorky nové studie se stále více lidí se zarážející samozřejmostí názorově profiluje nepřátelsky vůči cizincům a směrem k extrémní pravici. Vyhraňování se proti cizincům se pozvolna stává sociálně standardním a konformním. Alarmující je rovněž klesající mínění o demokratických hodnotách a demokracii jako takové.

0 0
možnosti
L

Lublaň+Athény=Balkán

10. 12. 2008 17:57
Jednu věc si každý stát musí uvědomit!

A to, že bud cizince příjmeme, a nebo jim nedovolí vstup! Nejhorší je, když nějaký stát si pustí cizince, a pak proti nim bojuje... Ten článek je hloupý... Do Evropy má přijet tisíce Iráčanů. Já jednoho poznal (studoval tady). Pohodový člověk. Pracuje atd. Ale když není v práci, tak se lidé k němu chovají jinak. A nemůže být v práci 24hod denně;-)

Vcizince:-)

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

10. 12. 2008 18:16
Re: Jednu věc si každý stát musí uvědomit!

Já taky. Třeba našeho Japonce. Ale Alžířana bych nejradši viděla zpátky v Alžíru.

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

10. 12. 2008 17:53
Soužití kultur při bezvýhradném respektování lidských práv.

Samozřejmě, rozhodně! Ale pozor! Nezaměňovat kulturu a barbarství. Zabíjet děti z jakýchkoliv důvodů, omezovat právo žen rozhodovat si o mateřství, vyhrožovat smrtí jinověrcům, homosexuálům, zednářům, odpadlíkům od víry,  stigmatizovat ženy oděvními závazky, zmrzačovat děvčátka obřízkou, obhajovat tělesné tresty a kamenování nevěrných žen, to není kultura, byť si to někdo může myslet, to je barbarství. Multikulturalismus selhává na tom, že ustupuje fundamentalistům nejrůznějších vyznání, jenž si osobují právo mluvit za ostatní věřící a rozhodovat o míře jejich svobody svědomí. Ve jménu respektu k principu svobody tak multikulturalismus nechává dogmatickým totalitářům víry volnou ruku k ukrajování z individuální svobody jednotlivých věřících občanů.    

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

10. 12. 2008 17:56
Re: Soužití kultur při bezvýhradném respektování lidských práv.

R^R^

0 0
možnosti
W

Wendolene

10. 12. 2008 17:52
Multikulti nefunguje

Nejde to, proste to nejde. Mixovani ruznych nabozenstvi vytvari nesvary, jen se podivejte na Velkou Britanii, a na dalsi zeme, kdekoliv jsou napriklad muslimove, jsou problemy. Imigranti z rozvojovych zemi prinaseji nejen levnou pracovni silu a vytlacuji schopne pracovniky, ale prinaseji i nemoci, ktere moderni spolecnosti davno nemaji. Hygienienicke navyky nekterych pristehovalcu nejsou take nijak na urovni. Jak nas vlastne obohati priliv chudych a nemocnych ci nabozensky nesnasenlivych lidi???Ukazte mi zemi, kde funguje model multi kulti, vyzyvam vas.

0 0
možnosti
JM

Hucul

10. 12. 2008 17:58
Re: Multikulti nefunguje

Jeste jsem tu nevidela zadneho seriozne pracovat. Flakat se po ulicich v noci a v dobe, kdy ostatni pracuji, to jo. No dobra, nekteri delaji v kebabarne strycka Abdula, ale tomu nerikam prace. Jo, v Dansku, to je jina, tam je totiz nikdo zadarmo krmit nebude. Tam jsem uz videla i peknou muslimku v satku ridit autobus a nadavat cyklistovi plynnou, kodansky rachotivou danstinou.

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

10. 12. 2008 17:28
Multikulturalismus je mýtus.

Zamyslel se někdy někdo nad tím, co je to vlastně kultura? To, že se oblíká do sárí a vaří si k večeři vlaštovčí hnízda? Jídelníček nebo způsob oblékání se může i mezi jedotlivými Čechy lišit natolik, jak stejný zase může být u obyvatele Prahy a New Yorku, co? Abych se seznámila s názory a životními postoji obyvatel jiných národů a kontinentů, mi bohatě stačí stáže, cestování, turistika jich sem a mne tam. To, že někdo operuje spokojeným soužitím mnoha národů v Austrálii nebo USA, je trochu mimo - to je zase nová kultura, Australani a Američané, ne multikulti. Aby bylo něco multikulti, musely by opravdu vedle sebe žít lidé tak, jak byli zvyklí z domova, nic neměnit, a pak se vegetariáni z Tibetu budou dívat na porážení ovcí muslimy na společném dvorečku a zahalené Arabky bude pobuřovat pohled na amazonské Indiánky oblečené jen do čelenky z peří, třesoucí se zimou evropského ledna.

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

10. 12. 2008 17:33
Re: Multikulturalismus je mýtus.

Navíc mám dojem, ty vlny emigrantů hrnoucí se na Evropu a USA asi nejdou tyto země kulturně obohatit, to může čekat jen naivní pražský intelektuál. A očekávat obohacení zrovna muslimů evropskou tradicí, to už je naivita. Zrovna teď s tím začnou, stovky let na to čekají. A i kdyby se to nakrásně podařilo, všichni by žili všude a všichni by se obohacovali ode všech, za chvíli by stejně žádná multikulti neexistovala a všichni všude by byli stejní. A vám se chce jezdit na dovolenou někam, kde to bude vypadat jako u vás doma?

0 0
možnosti
MS

kenzo

10. 12. 2008 17:07
Multikulturní balast, jako prázná modernita

A kde?Francie?;-DNizozemsko?;-D Upadající a degenerující Británie?;-D

0 0
možnosti
J

jiri.fiala

10. 12. 2008 17:19
Re: Multikulturní balast, jako prázná modernita

ano, evropa i s evropany je degenerovana a v upadku, ovsem evropy neni a nebude skoda. jiz aby byla pretvorena na chalifat R^

0 0
možnosti